הסופ"ש מתקרב אלינו בצעדי ענק וזו הזדמנות לחגוג עם ארוחת צהריים טעימה וכיפית מידיה של רותי רוסו. השפית האהובה הגיעה לתוכנית "ישראל מבשלת יחד" (13:00 בקשת 12) והכינה מרק עדשים עם רוטב שום ולימון כבוש, לזניה ירוקה ולקינוח טפיוקה עם בננות מקורמלות. המתכונים המלאים:

מרק עדשים עם רוטב שום ולימון כבוש

המרכיבים:

1 כרישה

1 בצל

1 גזר

2 שיני שום

3 כפות שמן זית

1 כוס עדשים שחורות

עלי דפנה

כמון

כורכום

פפריקה

לימון פרסי

מלח

פלפל שחור

 

לרוטב:

2 שיני שום

2 כפות לימון כבוש

רבע צרור פטרוזיליה

פלפל ירוק חריף

רבע כוס שמן זית

 

אופן ההכנה:

  1. המרק: קוצצים את כל הירקות.
  2. מחממים שמן בסיר ומאדים את הירקות עד שהם מתרככים.
  3. מוסיפים את יתר המרכיבים, מכסים במים + 3 ס"מ ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים חצי מכוסה 25 דקות.
  4. בינתיים מכינים את הרוטב: קוצצים את השום, הלימון, הפטרוזיליה והפלפל החריף, אפשר בקוצץ חשמלי. מוסיפים את שמן הזית.
  5. כשהמרק מוכן מעבירים אותו לקערה וזולפים מהרוטב.

לזניה ירוקה מהירה

המרכיבים:

300 גרם תרד נקי (בלי גבעולים)

200 גרם מנגולד נקי

מעט שמן

250 גרם ריקוטה

100 גרם קשקבל או מוצרלה מגוררת

1 מכל שמנת מתוקה

מלח

500 גרם עלי לזניה

2 כדורים של מוצרלה טרייה (לא חובה)

 

לבשמל:

50 גרם חמאה

3 כפות קמח

2 כוסות חלב

מלח

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מחממים מעט שמן במחבת גדולה.
  3. קוצצים את התרד והמנגולד ומאדים במחבת עד שהם מתרככים. אם צריך עושים את זה בשתי נגלות.
  4. בינתיים מכינים בשמל: ממיסים את החמאה בסיר ומוסיפים לה את הקמח. מבשלים דקה תוך כדי בחישה. מוסיפים כרבע כוס מהחלב ומערבבים היטב. מוסיפים את יתר החלב ואת המלח ומבשלים תוך כדי בחישה עד שהתערובת מסמיכה. מסירים מהאש.
  5. מערבבים בקערה גדולה את הירוקים המבושלים עם הריקוטה, הקשקבל והשמנת המתוקה ומתבלים במלח.
  6. יוצקים מרוטב הבשמל על תבנית. מסדרים עליו עלי לזניה, ועליהם מתערובת הירוקים. חוזרים על הפעולות עד שמסתיימת תערובת הירוקים. מכסים בבשמל.
  7. אם רוצים, פורסים את כדורי המוצרלה ומסדרים מלמעלה.
  8. מכסים בנייר אלומיניום ושולחים לתנור ל-20 דקות. מסירים את הכיסוי וצולים עוד 15-20 דקות, או עד לקבלת צבע יפה מלמעלה. אפשר לסיים בצלייה בחום גבוה יותר.

טפיוקה עם בננות מקורמלות

המרכיבים:

250 גרם טפיוקה (חצי חבילה)

חצי ליטר חלב קוקוס

4 כפות סוכר

 

לבננות:

2 בננות

4 כפות סוכר

מעט מים

נגיעה של מלח

 

להגשה:

שבבי קוקוס קלויים

אופן ההכנה:

  1. מרתיחים סיר גדול עם הרבה מים. מבשלים את הטפיוקה 10-15 דקות עד שהיא שקופה, מסננים ושוטפים במים.
  2. מעבירים את הטפיוקה לקערה, יוצקים עליה את חלב הקוקוס והסוכר ומערבבים היטב.
  3. מכינים את הבננות: מכינים קרמל במחבת. ממליחים מעט מאוד.
  4. פורסים את הבננות, מוסיפים אותן לקרמל וצולים מעט משני הצדדים. מסירים מהאש.
  5. להגשה: שמים בכוס או בקערה קטנה מעט טפיוקה, מסדרים שתי פרוסות של בננה מקורמלת ומפזרים שבבי קוקוס קלוי. אפשר לגרר מעט אגוז מוסקט מלמעלה.