התכנית ישראל מבשלת יחד ממשיכה לספק לנו רעיונות לארוחות צהריים טעימות, משביעות ובעיקר כאלה שאפשר להכין יחסית בקלות ובמהירות. היום בתכנית (12:00 בקשת 12) הגיע השף ושופט מאסטר שף ישראל אהרוני כדי להכין לנו ארוחת צהריים בניחוח מקומי. אם לא הספקתם לבשל יחד איתו, אלה המתכונים המלאים:

פלאפל

500 גרם גרגירי חומוס יבשים, שהושרו למשך הלילה בהרבה מי ברז

4-5 שיני שום

1 פלפל ירוק חריף, פרוס (אפשר פחות)

כף גרגירי כוסברה טחונים

כף גרגירי כמון כתושים מעט, או 2 כפיות כמון טחון

2 כפיות פלפל שחור גרוס

כף שטוחה מלח

צרור שלם של כוסברה, קצוץ גס

2 כפות נענע יבשה

1 בצל גדול, קלוף וחתוך לרבעים

כפית אבקת אפייה

שמן זית לטיגון

להגשה:

פיתות

כרוב כבוש

פלפל ירוק חריף, שרוף על האש

סלט ירקות

טחינה

  1. טוחנים את כל המרכיבים במטחנת בשר. אם אין, אפשר להשתמש במעבד מזון, אבל שימו לב שהתערובת לא צריכה להיות משחתית אלא פירורית, אחרת הפלאפל יוצא דחוס ולא אוורירי. לכן עדיף לא לעבד את כל הכמות בבת אחת, אלא בפעמיים-שלוש ובכפתור ה"פולסים", רק עד שמתקבלת תערובת פירורית.
  2. מעבירים את התערובת לקערה. צובטים ממנה קצת ומנסים ליצור קציצה בידיים רטובות. כך תרגישו אם התערובת יבשה מדי ויש להוסיף לה מעט מים.
  3. ממשיכים להכין קציצות בידיים רטובות ומסדרים על מגש מרופד בנייר אפייה. הקציצות יכולות להישמר כך כמה שעות טובות, כל עוד הן מכוסות במגבת לחה עד הטיגון.
  4. הטיגון: מחממים מחבת גדולה עם שמן זית בגובה של כ-2 ס"מ. כשהשמן חם מכניסים בזהירות את הקציצות (לא בצפיפות גדולה מדי). מטגנים והופכים בעדינות אחרי דקה. מטגנים עד שהצד התחתון שחום יפה, הופכים שוב וממשיכים לטגן עד שגם הצד השני שחום יפה.
  5. מוציאים ומסננים.
  6. מגישים בפיתה עם כרוב כבוש, פלפל ירוק חריף צרוב על האש, סלט ירקות וטחינה.

** שימו לב שהשמן לא חם מדי, אחרת החלק החיצוני יישרף והפנים יישאר לא עשוי.

תבשיל גרגירי חומוס

חצי שקית חומוס קפוא, מופשר

4 כפות שמן זית

3 שיני שום, קצוצות

בצל סגול, קצוץ

כף גרגירי כמון

פלפל ירוק חריף, קצוץ

חצי כרובית, חתוכה לפרחים

מלח

פלפל שחור

כוס מים

חצי כפית כורכום

כפית פפריקה

כף רכז עגבניות

מיץ מלימון אחד

כוס כוסברה קצוצה

  1. מטגנים בסיר רחב ושטוח את השום, הבצל, הכמון והפלפל הירוק כ-2 דקות.
  2. מוסיפים את הכרובית, החומוס, מלח ופלפל ומטגנים עוד כ-2 דקות.
  3. מוסיפים את המים ואת שאר התבלינים (בלי הכוסברה והלימון) ומבשלים על להבה גבוהה 10 דקות.
  4. מוסיפים מיץ לימון וכוסברה, מערבבים ומעבירים לצלחת הגשה.