אוכל
צילום׃ שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

עוגיות שוקולד פורימיות

קחו עוגיות שוקולד פשוטות, והלבישו אותן בצבעים שמחים לפורים. מה קיבלתם? עוד כוכב למשלוחי המנות הקרבים ובאים

שרית נובק - מיס פטל | mako אוכל | פורסם 09/03/14 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 62 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

אנחנו עדיין במשלוחי המנות. יש כל כך הרבה סוגים להכין: את אלה בשביל החברות, שיהיו מוקפדים ויפים ואנינים, את אלה בשביל הגננות, שיהיו מושקעים וחגיגיים, את אלה למשפחה, שיהיו בעיקר גדולים ועשירים, ואת אלה שהילדים מכינים ומחלקים - ואלה צריכים להיות צבעוניים ושמחים, כאלה שהילדים יהיו גאים לחלק וישמחו להכין.

בשבועות הקודמים הכנו עוגיות קונפטי ובייגלה בשוקולד, והיום נכין עוגיות בציפוי צבעוני ושמח. וכן, הן אפילו טעימות.


בשבוע הבא נסגור את המשלוח עם עוד סוג אחד אחרון בסדרה, ואז נחזור לשגרה.

מרכיבים (40 מנות):

100 גרם חמאה רכה

3/4 כוס סוכר

ביצה

1 כפית תמצית וניל

חצי כפית אבקת אפייה

רבע כפית סודה לשתייה

רבע כפית מלח

2 כפות אבקת קקאו

3/4 1 כוסות קמח

לציפוי:

100 גרם שוקולד מריר

סוכריות מזרה צבעוניות

אופן ההכנה:

1 מערבלים את החמאה, הסוכר והמלח במיקסר עם וו גיטרה עד שמתקבלת תערובת אוורירית ותפוחה. מוסיפים את הביצה וממשיכים לערבל עד שהיא נטמעת.

2 מוסיפים את הווניל, הסודה לשתייה ואבקת האפייה ומערבבים. מוסיפים את הקקאו וממשיכים לערבב עד לקבלת קרם אחיד. מוסיפים את הקמח ומערבבים בעדינות רק עד שהתערובת מתאחדת, לא יותר.

3 מגלגלים את הבצק לנחש בעובי 4-5 ס"מ, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא לכ-15 דקות. בינתיים מחממים את התנור ל-180 מעלות.

4 מוציאים את הבצק מהמקפיא ופורסים לפרוסות בעובי כ-1 ס"מ, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 12 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים.

5 כשהעוגיות קרות, ממיסים שוקולד במיקרו עד שהוא הופך לנוזלי (כדאי לעשות את זה בפולסים קצרים ולערבב בכל פעם, כדי שהשוקולד לא יישרף).

6 לוקחים עוגייה, טובלים חצי ממנה בשוקולד המומס ומפזרים מזרה צבעוני. מניחים על נייר אפייה עד שהשוקולד מצטנן ומתקשה בחזרה.

עוגיות פורימיות - טובלים בשוקולד (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
שלב הטבילה. הילדים ימותו על זה|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

 

* בקרו בבלוג של שרית - MISSPETEL

 

>> כל המתכונים לפורים