מאפה גבינה ומנגולד
מחפשים משהו קטן ליד הסלט בארוחת הערב? תחליפו את פרוסת הלחם במאפה קטן ומלוח עם גבינת עזים מלוחה ועלי מנגולד ירוקים, שמכינים בצ'יק צ'ק
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
אז הבכור עלה לכיתה א'. בשבועיים הראשונים הוא היה בשוק. כולנו היינו בשוק. כל הכיתה הייתה בשוק וכך גם כל ההורים. אחרי שבועיים התחלנו לעכל קצת ואז נקבע אחה"צ של גיבוש כיתתי בצורת קבלת שבת בחוף הים וכל אחד התבקש להביא כיבוד. קצת התלבטנו מה להכין ושלא בהרגלנו הלכנו דווקא על מאפים ולא על משהו מתוק.
אני והבנות נשארנו בבית, חול קצת פחות הולם אותנו, והחלטנו לתת להם להתגבש בלי הפרעה. כשחזרו סיפרו שכצפוי - היו כמויות אדירות של כיבוד מכול סוג אפשרי, שכולם הביאו. מזל, כי ממה ששמעתי מאחת האמהות בכיתה ביום ראשון שלאחר מכן, בעלי והילד הגיעו עם קערה ובתוכה כ-10 מאפים קטנים. את כל השאר הם נשנשו עוד בדרך...
מרכיבים (15 מנות):
חבילה של בצק פילאס, מופשר
צרור עלי מנגולד (אפשר להחליף בתרד)
בצל קטן
100 גרם גבינת פטה עזים
ביצה
מלח ופלפל שחור
חלמון להברשה
אופן ההכנה:
1 קוצצים בצל. מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את הבצל עד שהוא מתחיל להשחים.
2 קוצצים את החלק הירוק של עלי המנגולד, מוסיפים למחבת, מוסיפים מלח ופלפל, ומבשלים עד שהעלים מתרככים ומאבדים מנפחם.
3 בינתיים מחממים תנור ל-170 מעלות.
4 מפוררים בקערה את הגבינה, מוסיפים את המנגולד והבצל מהמחבת, מוסיפים ביצה, מתבלים ומערבבים.
5 חותכים את הבצק לריבועים בגודל 6x6 ס"מ (לגודל מיני מאפינס, לגודל מאפינס יש לחתוך ריבועים גדולים יותר). מרפדים את התבניות בבצק, שופכים פנימה כפית מהמלית וסוגרים את 4 הקצוות של הבצק לצורת מעטפה. מברישים מלמעלה בחלמון ואופים כ-20 דקות עד שמשחים.
* המתכון מספיק ל-30 מיני מאפינס או 15 מאפינס בגודל רגיל
בקרו בבלוג של שרית - Misspetel