אוכל
צילום׃ שרית נובק - מיס פטל, אוכל טוב

קרקר דגיגים טעים אש

מכירים את החטיף המלוח שצורתו צורת דגיגונים וטעמו ממכר כמו סם? אז היום אנחנו מחליפים אותו בגרסה ביתית, טעימה בטירוף גם היא, גבינתית ומלוחה - שתעדיפו פי מיליון להתמכר אליה

שרית נובק - מיס פטל | אוכל טוב | פורסם 22/06/20 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 20 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

כוס קמח כוסמין מלא (אפשר גם קמח לבן או כוסמין לבן)

שלושת רבעי כפית מלח

רבע כפית כורכום

50 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות

100 גרם גבינה צהובה מגורדת

3 כפות מים קרים

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות.

2 טוחנים במעבד מזון קמח, מלח, כורכום, חמאה וגבינה עד שמתקבלים פירורים.

קרקר דגיגים (צילום: שרית נובק - מיס פטל, אוכל טוב)
מוכנים לזלילה|צילום: שרית נובק - מיס פטל, אוכל טוב

בקרו בבלוג של שרית - Misspetel

רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים של "אוכל טוב" למייל?

3 מוסיפים מים ומעבדים בקצרה עד לקבלת בצק.

4 מרדדים את הבצק לעלה דקיק בעובי 2-3 מ"מ.

5 קורצים צורות ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה (הכמות תמלא 3 תבניות).

6 אופים 10-12 דקות, עד שהקרקרים מתחילים להזהיב בשוליים. הקרקרים יוצאים מהתנור מעט רכים ומתקשים בקירור. אם הם נשארים רכים - מכניסים אותם לתנור ל-2-3 דקות נוספות, מכבים את התנור ומניחים להם להתקרר בתוכו.