אוכל
צילום׃ Amna Sayeed, ShutterStock

עוגיות זכוכית

מכירים עוגיות זכוכית? נו, עוגיות החמאה היפות האלה, עם הוויטראז'ים הצבעוניים. אם הייתם יודעים כמה קל וכיף להכין אותן בבית, כבר מזמן הייתם במטבח עם הילדים

רון יוחננוב | mako אוכל | פורסם 23/07/19 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 103 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

350 גרם קמח לבן

200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

ביצה

100 גרם אבקת סוכר

מחית וניל או תמצית וניל

כ-200 גרם סוכריות זכוכית צבעוניות

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערה גדולה את הקמח, החמאה, הביצה, אבקת הסוכר והווניל. לשים לבצק אחיד.

2 פורסים נייר אפייה על משטח העבודה ומקמחים. מניחים עליו את הבצק ומכסים בנייר אפייה נוסף.

3 מרדדים את הבצק לעובי של חצי ס"מ ומעבירים למקפיא לחצי שעה, להתקשות.

4 מכניסים את הסוכריות לשקית ושוברים לרסיסים בעזרת פטיש (לחלופין, אפשר לעשות את זה בבלנדר או בעלי ומכתש).

5 מחממים תנור ל-180 מעלות.

6 קורצים עוגיות בכל צורה שאוהבים ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

7 קורצים במרכז כל עוגייה עיגול קטן, כדי לעשות מקום לסוכריות. מפזרים בחור שנוצר ערימה של אבקת סוכריות.

8 אופים כ-15 דקות, או עד הזהבה. מצננים לחלוטין (זהירות, זה רותח), וזוללים.

רון יוחננוב הוא בלוגר, מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה, בעל קבוצת המתכונים בפייסבוק "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב".