מאפינס בננה ושוקולד
שרית נובק חוזרת ללימודים עם הילדים וממשיכה בקו הפרקטי של דברים טעימים ומהירים. והפעם: מאפינס מתוקים שמכינים בפחות מרבע שעה. הילדים יכולים לעזור עם מעיכת הבננות והשיוש המתוק מלמעלה
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
4 בננות קניתי בסופר, אחת אכלתי כבר בדרך הביתה, אחת אכל הגדול בתאווה גדולה, אחת סיימה לאכול בהנאה הקטנה, ועל האחרונה שנשארה הם רבו דקות ארוכות. בסוף השתכנעו לחלוק אותה כשהבטחתי ללכת למחרת לקנות עוד בננות.
הלכתי, קניתי עוד 10 בננות. כשחזרו מהגן הגשתי להם בחיוך. וההוא ענה ״לא בא לי״ והשניה אמרה ״אני לא אוהבת בננות״ וכך נשארו כל הבננות, רק אני אכלתי אחת מדי פעם, בשביל המצפון, עד שכבר הבשילו והתרככו, ורגע לפני שחשבתי לזרוק אותן לפח - החלטתי לתת להן עוד צ׳אנס אחד נוסף...
מרכיבים (12 מנות):
4 בננות רכות
100 גרם חמאה
חצי כוס סוכר חום
חצי כוס סוכר לבן
2 ביצים
כפית תמצית וניל
2 כוסות קמח תופח
קורט מלח
כ-3 כפות של ממרח שוקולד ואגוזים
אופן ההכנה:
1. מועכים את הבננות במזלג.
2 מערבבים במיקסר את החמאה ו-2 סוגי הסוכר כ-2 דקות. מוסיפים ביצים ומטמיעים. מוסיפים את הבננות ותמצית הווניל ומערבבים.
3 מוסיפים את החומרים היבשים לתערובת - קמח ומלח ומערבבים עד איחוד.
4 מחלקים את התערובת בתבנית מאפינס משומנת (או עם עטרות נייר). על כל מאפינס 3 תלוליות קטנות של ממרח שוקולד אגוזים. נועצים קיסם בשוקולד ובתנועות מעגליות יוצרים ״מערבולת״.
5 אופים בחום של 180 מעלות כ-20 דקות.
* בקרו בבלוג של שרית - Misspetel