צילום׃ שרית נובק, mako אוכל
ביצה בקן - גרסת תפוחי האדמה
מכירים ביצה בקן, נכון? מחוררים פרוסת לחם או חלה, שופכים לשם ביצה, מטגנים וזוללים. אז קבלו גרסה טעימה אפילו יותר (יש דבר כזה?!), וכבונוס - ידידותית לנמנעים מגלוטן
שרית נובק - מיס פטל | mako אוכל
| פורסם 22/04/20
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
ל-4 מנות:
3 תפוחי אדמה גדולים
3 כפות שמן זית
מלח
פלפל שחור
4 ביצים
אופן ההכנה:
1 שוטפים את תפוחי האדמה, מקלפים ומגרדים אותם גס.
2 מעבירים את תפוחי האדמה המגוררים למגבת/מטלית נייר ומייבשים אותם היטב מנוזלים.
3 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפיה.
4 אחרי שנסחטו מנוזלים, מעבירים את תפוחי האדמה המגוררים לקערה, מוסיפים שמן זית, מלח ופלפל ומערבבים.
בקרו בבלוג של שרית - Misspetel
>> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים של "אוכל טוב" למייל?
5 מסדרים 4 תלוליות של תפוחי האדמה על גבי נייר האפיה, יוצרים גומה באמצע כל תלולית, מכניסים לתנור ואופים כ-20 דקות (עדיין לא מכניסים את הביצים).
6 מוציאים מהתנור, שוברים ביצה לתוך הגומה בכל אחת מהתלוליות, מחזירים לתנור ואופים 15 דקות נוספות. מגישים חם.