אוכל
צילום׃ שרית נובק, אוכל טוב

ביצה בקן - גרסת תפוחי האדמה

מכירים ביצה בקן, נכון? מחוררים פרוסת לחם או חלה, שופכים לשם ביצה, מטגנים וזוללים. אז קבלו גרסה טעימה אפילו יותר (יש דבר כזה?!), וכבונוס - ידידותית לנמנעים מגלוטן

שרית נובק - מיס פטל | אוכל טוב | פורסם 22/04/20 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.9 125 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-4 מנות:

3 תפוחי אדמה גדולים

3 כפות שמן זית

מלח

פלפל שחור

4 ביצים

אופן ההכנה:

1 שוטפים את תפוחי האדמה, מקלפים ומגרדים אותם גס.

2 מעבירים את תפוחי האדמה המגוררים למגבת/מטלית נייר ומייבשים אותם היטב מנוזלים.

 

3 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפיה.

4 אחרי שנסחטו מנוזלים, מעבירים את תפוחי האדמה המגוררים לקערה, מוסיפים שמן זית, מלח ופלפל ומערבבים.

בקרו בבלוג של שרית - Misspetel

>> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים של "אוכל טוב" למייל?

5 מסדרים 4 תלוליות של תפוחי האדמה על גבי נייר האפיה, יוצרים גומה באמצע כל תלולית, מכניסים לתנור ואופים כ-20 דקות (עדיין לא מכניסים את הביצים).

6 מוציאים מהתנור, שוברים ביצה לתוך הגומה בכל אחת מהתלוליות, מחזירים לתנור ואופים 15 דקות נוספות. מגישים חם. 

ביצה בקן. גרסת תפוחי אדמה (צילום: שרית נובק, אוכל טוב)
ביצה בקן. גרסת תפוחי אדמה|צילום: שרית נובק, אוכל טוב