אוכל
צילום׃ שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

כדורי פתיתים ומנגולד

מה עושים עם שאריות של פתיתים? פשוט מאוד: כדורים אפויים עם מנגולד וגבינות. ארוחת שאריות, אבל בסטייל

שרית נובק - מיס פטל | mako אוכל | פורסם 02/11/14 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.1 8 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

תמיד כשצריך להכין אוכל מהר מהר אני מכינה פתיתים. 12 דקות ויש סיר מוכן על השולחן. עוד לא הצלחתי לפצח את כמות הפתיתים האידאלית למשפחה. כשהכנתי 2 כוסות נשאר די הרבה, כשהכנתי כוס וחצי לא נשאר פירור. בעלי טוען שכשלא נשאר פירור זה אומר שלא היה מספיק. אז אני ממשיכה להכין שתי כוסות ולהתמודד עם השאריות.

 

איך? מהשאריות אנחנו מכינים למחרת מנה חדשה, בתוספת שאריות הגבינות שיש במקרר. ארוחת שאריות. זה טעים הרבה יותר מאיך שזה נשמע.

 

מרכיבים (6 מנות):

ל-15 כדורים:

כוס פתיתים מוכנים לפי ההוראות (המידה היא אחרי הבישול)

צרור מנגולד

20 גרם חמאה

2 כפות קוטג'

50 גרם גבינה בולגרית עדינה

2 כפות גבינת פרמזן מגוררת

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 שוטפים היטב את המנגולד וקוצצים את החלק הירוק של העלים.

2 ממיסים בסיר את החמאה. מוסיפים את המנגולד ומבשלים כמה דקות, עד שהוא מתרכך. מתבלים במלח ופלפל. מוציאים לקערה, מוסיפים את הגבינות ואת הפתיתים ומערבבים.

3 יוצרים בידיים כדורים קטנים, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-25 דקות.

>> בשבוע שעבר הכנו רוקי רואוד!

>> לא תאמינו מה הגודל של כוס לארג' במקדונלד'ס ארה"ב