עוגת אננס הפוכה
מיספטל מכינה עוגת רטרו מתוקה, שמכינים בקלי קלות ביחד עם הילדים ברבע שעה של עבודה. דרך מקסימה לפתוח שבוע חדש
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
באחד מימי החופש, הילד ישב וצפה באיזושהי תכנית מדעית לילדים בטלוויזיה והחליט שהוא רוצה לשחזר בבית את הניסוי מהתכנית. לא בדיוק ידעתי מה היה הניסוי אבל זרמתי איתו. הוא ביקש כוס, מים, שמן וצבעי מאכל, ערבב הכל ביחד ויצא סתם איכס.
למחרת הזמין חבר וביחד ביקשו לשכלל את הניסוי: הם הוסיפו לכוס גם קפה, רוטב סויה וקטשופ. התוצאה יצאה עוד יותר איכס והם גם לכלכו כהוגן את המטבח. כאן שמתי סוף לניסויים מהסוג הזה. ואז באה הקטנה ואמרה לי "אמא, גם אני רוצה להזמין חברה ולעשות איתה ניסוי". הבהרתי שמטבח הניסויים נסגר לצמיתות והתפשרנו על כך שתזמין חברה ונכין ביחד עוגה. ולא, הפעם לא עוגת ביסקוויטים.
מרכיבים :
לתבנית מתפרקת בקוטר 20 ס"מ:
2 כפות חמאה מומסת
2 כפות סוכר חום
קופסת שימורי פרוסות אננס בסירופ
קופסת דובדבנים מסוכרים (אפשר להחליף במיובשים, קפואים או טריים, וממה שישאר נכין עוגיות בשבוע הבא)
כוס קמח תופח
3/4 כוס סוכר
קורט מלח
כוס (200 מ״ל) יוגורט
1/4 כוס שמן
ביצה
כפית תמצית וניל
2 כפות מנוזל האננס
אופן ההכנה:
1 מורחים את התבנית בחמאה מומסת ומפזרים סוכר חום בתחתית.
2 שמים במרכז התבנית פרוסת אננס. את שאר הפרוסות חוצים לשני חצאים שווים. מסדרים את חצאי האננס מסביב לפרוסה האמצעית. אם נשארו עוד פרוסות אננס אפשר לסדר אותם מסביב לדפנות. מסדרים את הדובדבנים בתוך החורים שבפרוסות האננס, כמו בתמונה.
3 מערבבים בקערה קמח, סוכר ומלח. בקערה נפרדת מערבבים את כל שאר החומרים: ביצה, יוגורט, שמן, תמצית וניל ונוזל האננס. מוסיפים את תערובת הקמח לתוך תערובת הנוזלים ומערבבים עד איחוד.
4 שופכים לתבנית, נזהרים שפרוסות האננס לא יזוזו. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות ואופים כ-30 דקות עד שהעוגה מזהיבה וקיסם יוצא יבש. מצננים מעט והופכים על צלחת הגשה.
בקרו בבלוג של שרית - Misspetel