מיני פנקייקס אפויים
מה עושים כשכל ילד רוצה תוספת אחרת בתוך הפנקייק שלו? מעבירים את הבלילה לשתי תבניות שקעים, ונותנים לכל אחד לעשות בשלו כרצונו. ככה נולדת הברקה
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
הכל התחיל כשחזרתי מהסופר עם קופסת אוכמניות קפואות. מי היה מאמין שדווקא אוכמניות קפואות יהיו הדבר הזה שהוא לא מסוגל להפסיק לנשנש. כל דקה בערך ניגש למקרר, פתח את המקפיא, לקח חופן אוכמניות, הלך, חזר, שוב פתח את המקפיא וחוזר חלילה. הידיים שלו כבר היו סגולות, חולצת בית הספר הלבנה סגולה, הדלת של המקפיא סגולה וגם הידית של המקרר ומגבת המטבח ובערך כל מקום שהוא ביקר בו, כולל הכיור במקלחת וגם המראה שבה הוא בדק עד כמה סגולה הלשון שלו. בסוף התעצבנתי, ואת הקופסה הבאה שקניתי פשוט החבאתי.
בשבת בבוקר, כששאלתי מה בא להם לשים על הפנקייקס, כמובן שהוא רצה אוכמניות, אבל שיהיו בתוך הפנקייק ולא סתם מעל. אבל אז הקטנה התעצבנה כי לא בא לה פנקייק סגול והיא דווקא רוצה פנקייק עם שוקולד, ואז מה אם אמא לא מרשה שוקולד, אבא בדיוק לחש לה באוזן שבשבת מותר.
בשלב הזה כבר התעצבנתי ממש. לקחתי את הבלילה של הפנקייקס והכנסתי אותה לתבניות שקעים. כל אחד מהם קיבל תבנית אחת, שבתוכה הוא מוזמן להכניס מה שבא לו. ואני? הלכתי לקפל כביסה בשקט, לפחות לכמה דקות קצרות.
מרכיבים :
לכ-50 יחידות קטנטנות:
כוס חלב
כוס קמח תופח
ביצה
25 גרם חמאה מומסת
2 כפות סוכר
2 כפות סירופ מייפל
קורט מלח
תוספות אפשריות:
פירות יער
שוקולד צ'יפס
אגוזים
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות.
2 מערבבים היטב את כל החומרים לתערובת חלקה.
3 שופכים את הבלילה לתוך תבנית שקעים של מיני מאפינס (הכי נוח בעזרת שקית זילוף או משפך קטן).
4 זורים מלמעלה תוספות שאוהבים, מכניסים לתנור ואופים כ-15 דקות עד שמתייצב. מגישים חם.
בקרו בבלוג של שרית - מיס פטל