אוכל
צילום׃ שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

מאפינס קוסקוס

אם יש מאפינס גזר, עוגיות פולנטה ולחם קישואים, למה לא להכין מאפינס מקוסקוס? רעיון אדיר של שרית נובק למאפינס מלוחים בתוספת זוקיני, בולגרית ועוד. חטיף מעולה לילדים ולבכלל

שרית נובק - מיס פטל | mako אוכל | פורסם 03/05/15 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3 22 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

האמצעית שלי הכי אוהבת בעולם קוסקוס. בכל פעם שאני שואלת אותה מה בא לה לאכול היא עונה "קוסקוס". באחד הימים, לפני שיצאה החוצה לרכוב על אופניים, הראיתי לה בחטף מה מחכה לה לארוחת הערב כשתחזור (קוסקוס). היא מאוד התרגשה (כמה קל לפעמים לשמח את הזאטוטים האלה) וביקשה שיהיה עליו גם מרק... כשיצאה שמתי מהר בסיר כמה ירקות וכפית רסק והכנתי כאילו מרק.

 

ישבנו בארוחת הערב ואכלנו. לפעמים, לא יודעת למה, אני שואלת אותם מה בא להם שאשים להם מחר בתיק לארוחת הבוקר בגן. תמיד אחר כך אני מצטערת ששאלתי. היא כמובן מיד ענתה - "קוסקוס".

מרכיבים (10 מנות):

2 כוסות של קוסקוס מוכן

זוקיני (או קישוא) בינוני, חתוך לקוביות קטנות

בצל קטן מגורר

100 גרם גבינה בולגרית, חתוכה לקוביות קטנטנות

ביצה

מלח

פלפל שחור

1/4 כפית כורכום

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור לחום של 170 מעלות.

2 מערבבים את כל החומרים בקערה, מרפדים תבנית מאפינס במנז'טים (עטרות נייר) וממלאים בתערובת.

3 מכניסים לתנור ואופים כ-20 דקות, עד שהמאפינס מתחילים להזהיב מלמעלה.

למתחם ההברקות של ניקול

בקרו בבלוג של שרית Misspetel.

>> בשבוע שעבר הכנו ביצה בקן בתוך פטרייה
>> ל"ג בעומר: תפוחי אדמה שמכינים בצ'ק ועוד שדרוגים למדורה