אוכל
צילום׃ שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

ממתק כדורי שלג

ממתק קוקוס לבן וחגיגי בשלושה מרכיבים בלבד: קוקוס, חמאה ואבקת סוכר. עושה לנו חשק לחורף

שרית נובק - מיס פטל | mako אוכל | פורסם 28/12/14 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.3 132 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

אני כל כך אוהבת חורף. אוהבת קר, אוהבת גשם, אוהבת ברד, אוהבת סוודרים ומגפיים וצעיפים וכפפות.

 

והבינונית – היא אוהבת בגדים של בלרינה. חצאית טוטו וגופייה מינימלית. כל המלחמות בינינו מתרחשות סביב זה. מרגע שהיא חוזרת מהגן זה הולך ככה:
"אמא, אפשר ללבוש את הבגדים של הבלרינה?"
"אבל קר!"
היא: "אבל לי לא קר!"

 

ועכשיו לכי תתווכחי עם בת 4 שטוענת שלא קר לה, שהיא לא תהיה חולה, שהיא בכלל אוהבת להיות חולה, ושהיא אוהבת שקר לה. ואז היא מוסיפה וטוענת שנורא נורא חם לה עם החולצה הדקיקה שהיא לובשת, שהיא ממש תכף מזיעה, שהיא נורא רוצה לרקוד והיא לא יכולה עם בגדים שהם לא בגדי בלרינה, ושלא – היא לא רוצה ללכת לחוג בלט, היא כבר יודעת לרקוד בלט, עמית מהגן לימדה אותה.

 

ובכל בוקר כשאנחנו מתלבשות היא שואלת אותי: "אמא, עדיין חורף?". כן, אני עונה, והיא ממשיכה "והיום אחרי הגן, עדיין יהיה חורף?".

מרכיבים (20 מנות):

200 גרם קוקוס טחון

100 גרם חמאה

100 גרם אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 ממיסים את החמאה.

2 מערבבים בקערה את החמאה, 150 גרם קוקוס ואבקת סוכר.

3 יוצרים מהתערובת כדורים קטנים.

4 שופכים לצלחת עמוקה את הקוקוס שנותר ומגלגלים את הכדורים בקוקוס.

5 שומרים במקרר.

* לגיוון: אפשר להטמין בתוך הכדורים אגוזי לוז, כדורי קליק או סוכריות עדשים.

בקרו בבלוג של שרית - מיס פטל

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת בננה ושוקולד צ'יפס

>> ארוחה בשעה: פרגיות עם אטריות וקינואה