אוכל
צילום׃ שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

במקום שלוקים: קוביות קרח פירות לילדים

לשרית נמאס למצוא עטיפות ריקות של שלוקים בכל רחבי הבית, אז היא המציאה לילדים תחליף ביתי מגניב לא פחות: שכבות שכבות של מיצי פירות מוקפאים, בתוך תבניות של קרח. אנחנו קנינו

שרית נובק - מיס פטל | mako אוכל | פורסם 14/06/15 
  • זמן עבודהיותר משלוש שעות
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4 40 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

אני לא בדיוק מחובבי הקיץ. שונאת את החום, הלחות, היתושים, הזבובים, המדוזות, וגם את השלוקים.

 

בשנייה שמזג האוויר קצת התחמם בעלי חזר מהסופר עם חבילת שלוקים. ומאז - נדמה שכל הזמן אני רואה ילד עם שקית פלסטיק תחובה בפיו. כשהם מציירים, כשהם משחקים, אפילו כשהם באמבטיה. ואני - כל היום מוצאת את עצמי אוספת שקיות שלוקים ריקות מכל מקום אפשרי. לא מעצבן?

 

לשמחתי הרבה נגמרה סופסוף החבילה, וכשהקטנה חזרה מהגן ישר למקפיא, להפתעתה היא לא מצאה שם אף לא שלוק אחד. רגע לפני שביקשה ממני להתקשר לאבא ולבקש ממנו לקנות שוב - עלה לי רעיון לתחליף שהתקבל בברכה.

 

מרכיבים (20 מנות):

כוס מיץ מנגו/תפוז

כוס מיץ תותים/רימונים

כוס מיץ אננס

כוס מיץ אפרסק

אופן ההכנה:

1 שופכים לתוך תבניות קרח מיץ מנגו עד לרבע מהגובה. מכניסים למקפיא וממתינים חצי שעה עד שעה, להתקשות.

2 שופכים מעל מיץ תותים, מכניסים למקפיא וממתינים שוב חצי שעה עד שעה. ממשיכים כך גם עם מיץ האננס ומיץ האפרסק.

3 מחלצים מהתבנית ונהנים.

* אפשר להשתמש בנקטרי פירות מוכנים או להכין מיצי פירות לבד: מכניסים לבלנדר פרי עם קצת מים. לפירות הפחות מתוקים כדאי להוסיף ככפית סוכר. טוחנים היטב.

לבלוג של שרית - מיס פטל

למתחם ההברקות של ניקול

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת בננות משודרגת

>> סטריט פוד חדש בשוק לוינסקי!