אוכל
צילום׃ שרית נובק, mako אוכל

פותחים את עונת השבלולים: עוגיות קינמון

הסתיו ממש מעבר לפינה, גם אם אתם לא מרגישים אותו כרגע, בשלושים מעלות בצל. שרית נובק (מיס פטל) מזרזת אותו עבורכם, לפחות בתחושה, עם מתכון לשבלולי קינמון שיעסיקו את הילדים וימלאו את הבית בניחוח סתווי

שרית נובק | mako אוכל | פורסם 18/10/15 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 141 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

יש משהו שילדים אוהבים יותר מלשחק בבצק? לפחות פעמיים בשבוע באה הבינונית ומבקשת להכין בצק. בצק זה כיף, כשיש בצק יש שקט. אז האמת היא שלרוב אני מכינה להם בצק למשחק, כי כמה עוגיות אפשר לאכול? צובעים אותו, מתעללים בו וכשמסיימים מאחסנים אותו. אם הוא מתייבש פשוט זורקים ומחכים שהילדים יבואו ויבקשו שוב שנכין בצק. ולפעמים, אני משתתפת במשחק, ואז מכינים בצק אמיתי. לשים, מורחים משהו, מגלגלים ואופים. והמילוי? כולם אוהבים קינמון.  

מרכיבים (50 מנות):

175 גרם חמאה רכה

1/2 1 כוסות סוכר

2 ביצים

כפית תמצית וניל

3 כוסות קמח תופח

קורט מלח

למילוי:

50 גרם חמאה, מומסת

חצי כוס סוכר חום

כפית גדושה קינמון טחון

אופן ההכנה:

1 מקרימים במיקסר חמאה וסוכר. מוסיפים ביצים, אחת אחת, ומערבבים עד להטמעה מוחלטת. מוסיפים תמצית וניל. מוסיפים בעדינות את הקמח והמלח ומערבבים עד שמתקבל בצק אחיד. מחלקים את הבצק לשני חלקים, מרדדים קלות כל חלק ל״פיתה״ , עוטפים בניילון מכניסים לשעה למקרר.

2 מחממים תנור ל-170 מעלות. 

3 מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים, על משטח מקומח, לעובי של כחצי ס״מ.

מרדדים עוגיות קינמון (צילום: שרית נובק, mako אוכל)
מזמנים את הסתיו|צילום: שרית נובק, mako אוכל

4 מערבבים סוכר חום וקינמון. מברישים את הבצק בחמאה מומסת וזורים מעל את הסוכר והקינמון. מגלגלים את הבצק, וחותכים עם סכין לפרוסות בעובי של כ-1 ס״מ.

5 מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, אופים 15-12 דקות, עד שהעוגיות מתחילות להזהיב. מצננים.

>> 3 מתכונים לבראנץ' מפנק באמת
>> מתכון לבייגלה ירושלמי ממכר

רוצים להדחיק את יום ראשון? בואו לפייסבוק שלנו