שבלולי גבינה עם תרד
פתרון מצוין לארוחת הבוקר שבתיק האוכל של הילדים. מאפה מקמח מלא עם גבינות ותרד שיעשה להם טוב בבית הספר (או בעבודה, כי גם לגדולים מותר)
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
עם כניסת הזאטוטה לגן עירוני, נכנס לחיינו עידן תיק האוכל, בו בכל בוקר אני אורזת לה את ארוחת הבוקר.
בהתחלה זה היה באמת תיק. כל בוקר שברתי את הראש מחדש, כל ערב בדקתי בקפדנות שיש בבית לחם, גבינה וירקות, ואפילו קמתי רבע שעה קודם בשביל לעמוד במשימה. כל אחה"צ, עם שובה מהגן, הייתי פותחת את התיק, בודקת איזה חלק מהארוחה ששלחתי הגיע בחזרה הביתה ומחכה לפידבק ("אמא, היום אני רוצה לגן פיתה ריקה! ריקה בלי כלום!").
עם הזמן קצת התרגלתי, ובעיקר קצת התייעלתי. קוספת האוכל מחולקת לשניים - בצד אחד ירקות ובצד השני מאפה. הוא יכול להיות לחם עם ממרח, והוא יכול להיות גם שבלולים שאני פשוט שולפת מהמקרר, שעד לשעת האוכל הם מגיעים לטמפרטורה המתאימה.
מרכיבים (45 מנות):
400 גרם קמח עץ השדה 70% (להשיג בחנויות טבע, ואפשר להחליף בקמח לבן)
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
2 כפיות אבקת אפייה
רבע כפית מלח
250 גרם גבינה לבנה 5%
למילוי:
150 גרם מוצרלה מגורדת
100 גרם גבינת עיזים (למשל פרומעז)
50 גרם פרמזן מגורדת
4 מדליוני תרד מופשרים, סחוטים וקצוצים
מלח
פלפל שחור
לזיגוג:
חלמון
מעט מים
מעט שומשום
אופן ההכנה:
1 במעבד מזון מעבדים קמח, חמאה, אבקת אפייה ומלח עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים גבינה ומעבדים בקצרה עד לקבלת כדור בצק.
2 מחלקים את הבצק ל-2. מרדדים כל חלק למלבן בעובי של כחצי ס"מ, מפזרים גבינות, תרד ומתבלים במלח ופלפל. מגלגלים לגליל הדוק ומכניסים למקפיא ל-10 דקות (עוזר בפריסה).
3 מוציאים מהמקפיא ופורסים לגלילים בעובי 1 ס"מ. מניחים את הגלילים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בחלמון מהול במעט מים, מפזרים שומשום ואופים בתנור שחומים לחום של 180 מעלות כ-15 דקות.
הנה עוד כמה אופציות למילוי:ממרח פסטוממרח עגבניות מיובשותטפנד זיתיםרוטב פיצה, מוצרלה וטונהממרח שוקולד
* בקרו בבלוג של שרית - Misspetel