אוכל
צילום׃ שרית נובק, אוכל טוב

לחמניות בטטה וקוטג' מהירות

אנחנו מתים על המתכונים האלה, שמוכיחים לנו שגם כשאין כלום בבית - תמיד יש עם מה לעבוד. קוטג' יש? שתי בטטות יש? קצת קמח? יאללה בלגן, אתם בדרך ללחמניות רכות ומתקתקות שיסגרו לכם בול את הפינה

שרית נובק - מיס פטל | אוכל טוב | פורסם 19/11/19 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 81 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (15 מנות):

2 בטטות בינוניות

250 גרם קמח תופח

כפית סוכר חום

כפית מלח

100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות

100 גרם קוטג'

אופציונלי:

קצח, לפיזור

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 אופים את הבטטות בתנור עד שהן מתרככות (אפשר גם לבשל בסיר עם מים או להכין אותן במיקרו). מקררים, מקלפים ומועכים למחית.

3 מעבדים במעבד מזון קמח, סוכר, מלח וחמאה עד שמתקבלים פירורים. 

בקרו בבלוג של שרית - Misspetel

4 מוסיפים את מחית הבטטות ואת הקוטג' ומערבבים רק עד שמתקבל בצק.

5 יוצרים כדורים ומשטחים אותם בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

6 אופים כ-20 דקות (אם רוצים מפזרים מעט קצח לפני האפייה).