אוכל
צילום׃ שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

עוגיות דובדבנים

שוב חופש? קטן עליכם - טלו את הילדים, היכנסו איתם למטבח והכינו את העוגיות המקסימות האלה, עם הדובדבנים המבצבצים. הבעיה: חצי שעה כולל אפייה ונגמרת הפעילות

שרית נובק - מיס פטל | mako אוכל | פורסם 12/10/14 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 7 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

100 גרם חמאה רכה

100 גרם אבקת סוכר (שקית אחת, או כוס פחות שתי כפות)

קורט מלח

ביצה

כפית תמצית וניל

100 גרם שקדים טחונים (בערך כוס)

כוס קמח

כפית אבקת אפייה

כ-3/4 חבילה של דובדבנים מסוכרים (מה שנשאר מהעוגה של השבוע שעבר. גם הפעם אפשר להחליף במיובשים, קפואים או טריים)

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות, וקוצצים את הדובדבנים.

2 מערבבים היטב את החמאה רכה, אבקת הסוכר והמלח לתערובת אחידה (לא צריך מיקסר, מספיק מקצף יד). מוסיפים את הביצה ותמצית הווניל ומערבבים עד להטמעה.

3 מוסיפים את השקדים ומערבבים. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים עד להטמעה. מוסיפים את הדובדבנים הקצוצים ומערבבים קלות.

עוגיות דובדבנים (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
צבעוני ומדליק. בדרך לעוגיות|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

4 מרפדים תבנית בנייר אפייה. מסדרים תלוליות מהבצק בגודל כדור פינג פונג ברווחים של כ-5 ס"מ זו מזו (העוגיות משתטחות ומתפשטות במהלך האפייה).

5 אופים כ-12-15 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות מעט.

בקרו בבלוג של שרית, מיס פטל

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת אננס הפוכה, כמו פעם!

>> עוד המון מתכונים לחגים