אוכל
צילום׃ שרית נובק - מיס פטל, אוכל טוב

עוגת מצות

כשהיינו ילדים עוגת המצות הזאת, עם שכבות הקרם השוקולדיות, נראתה לנו כמו פסגת החג. מאז עברו הרבה שנים, ומה נאמר - עושה רושם שהיא עדיין פסגת החג שלנו

שרית נובק - מיס פטל | אוכל טוב | פורסם 08/04/20 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 279 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

6 מצות 

כוס חלב

250 גרם שוקולד מריר

חצי כוס סוכר

כפית תמצית וניל

2 כפות קקאו

חצי כוס מים (אפשר חלב במקום)

אופציה: כף ברנדי או רום

100 גרם חמאה, חתוכה לקוביות

אופציה: קצפת להגשה

אופן ההכנה:

1 מכניסים את החלב לצלחת עמוקה ורחבה וטובלים את המצות בחלב (לחלופין, אפשר למרוח אותן בחלב במברשת). מוציאים.

2 שוברים את השוקולד ומכניסים לסיר. מוסיפים סוכר, תמצית וניל, קקאו ומים (וברנדי/רום אם רוצים) ומחממים על אש בינונית-נמוכה תוך כדי ערבוב עד שהשוקולד נמס. 

3 מורידים מהאש, מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהיא נמסה. מקררים את התערובת.

>> מתכונים לפסח

>> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים של "אוכל טוב" למייל?

בקרו בבלוג של שרית - Misspetel

4 להרכבת העוגה: מניחים מצה על צלחת ומורחים עליה מהקרם. ממשיכים כך לסירוגין - מצה וקרם ושוב ושוב. מכניסים למקרר להתייצבות.

_OBJ

* לפני ההגשה - אם רוצים מקציפים שמנת לקצפת ועורמים מעל העוגה.