צילום׃ שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל
פנקייקס שוקולד צ'יפס ושיבולת שועל
פעם פנקייקים היו תענוג ששמור לימי שבת - אבל כשלא ברור מתי יום חול, מתי חג ומתי סוף שבוע - פנקייקים הפכו לארוחת בוקר לגיטימית לכל יום. אז לפחות היום, חוץ משוקולד צ'יפס, נוסיף להם גם שיבולת שועל
שרית נובק - מיס פטל | mako אוכל
| פורסם 23/04/20
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
ל-10 יחידות (תלוי בגודל):
1 ביצה
1 כוס חלב
2 כפות שמן
2 כפות סירופ מייפל (אפשר להחליף בדבש/סילאן/סוכר חום/סוכר לבן)
כוס ורבע קמח
שליש כוס קוואקר דק
כפית אבקת אפייה
מעט מלח
חצי כוס שוקולד צ'יפס
מעט שמן לשימון המחבת
להגשה:
סירופ מייפל
אופן ההכנה:
1 מערבבים בקערה ביצה, חלב, שמן ומייפל. מוסיפים קוואקר ומערבבים היטב.
2 מוסיפים קמח, אבקת אפייה ומלח, ומערבבים בקצרה עד שאין גושים.
3 מוסיפים שוקולד ציפס ומערבבים קלות.
4 מחממים מחבת ומשמנים מעט.
בקרו בבלוג של שרית - Misspetel
>> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים של "אוכל טוב" למייל?
5 שופכים מעט מהבלילה למחבת (תלוי בגודל הפנקייק שאתם רוצים) ומטגנים כל פנקייק על אש בינונית כ-4-5 דקות עד, שנוצרות בועות. הופכים ומטגנים כ-2 דקות נוספות מהצד השני. מגישים עם סירופ מייפל.