ביצה בקן ספגטי
הילדים מסרבים לאכול את הביצה והפסטה עם הטונה? נסו להפוך את הפסטה לקן של ציפורים ותראו איך הכל משתנה. לא יעזור כלום - לפעמים הפרזנטציה היא הכל
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
לפעמים, כל מה שצריך זה פרזנטציה יפה. אתמול הוא אכל ביצה קשה - והיום הוא בכלל לא אוהב ביצים קשות. היא אוהבת פסטה אבל רק לבנה בלי רוטב, כמו בגן.
ואני - לי פשוט נגמרו הרעיונות. כמה אפשר לגוון. אז שוב הכנתי פסטה וביצים, שמתי להם בצלחת זה לצד זה והם התמרדו. רגע לפני שהתעצבנתי לקחתי את הצלחות הצדה, צלחתתי מחדש והגשתי, ופתאום - הכל טעים להם. מאז אנחנו מכינים קני פסטה. אני מספרת להם שבטבע הציפור מדביקה את הספגטי אחד לשני עם טונה וגבינה. מי אנחנו שנתווכח עם הטבע?
מרכיבים (6 מנות):
חבילת ספגטי
קופסה קטנה (260 גרם) עגבניות מרוסקות
2 כפות שמן זית
שן שום כתושה
כפית פפריקה מתוקה
מלח
פלפל שחור
קופסת טונה
כוס מוצרלה מגורדת
זיתים קצוצים (לא חובה)
ביצים קשות כמספר הסועדים
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות.
2 מבשלים את הפסטה לפי ההוראות על האריזה. בסיר נפרד מחממים את העגבניות המרוסקות, שמן הזית, השום, הפפריקה, המלח והפלפל.
3 מסננים את הפסטה המוכנה ומוסיפים אותה לסיר הרוטב. מסננים את הטונה ומערבבים פנימה, ולאחר מכן מוסיפים את המוצרלה.
4 נועצים מזלג בפסטה שבסיר ומסובבים כך שהפסטה נערמת מסביב למזלג. מעבירים בזהירות את הפסטה שסביב המזלג לתוך תבנית מאפינס. עושים כך עם כל שאר הפסטה שבסיר. מכניסים לתנור ואופים כ-15 דקות.
5 מעבירים לצלחות ומעל כל ערימת פסטה מניחים ביצה קשה. מגישים.
לבלוג של שרית - מיס פטל