צילום׃ שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל
טוסט מצה
אחרי כמה וכמה זלילות של מצה בריי, הגיע הזמן לאמץ מתכון-מצה-מנצח חדש. התהליך די דומה להכנת טוסט רגיל על מחבת, רק שצריך להרטיב את המצה במים, חלב וביצה, וכמו בכל טוסט - מכניסים פנימה מה שאוהבים
שרית נובק - מיס פטל | mako אוכל
| פורסם 12/04/20
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
ל-3 מנות:
3 מצות
6 פרוסות גבינה צהובה
ביצה
כף חלב
תוספות לפי הטעם (זיתים/תירס/פטריות/בצל)
אופן ההכנה:
1 מרטיבים את המצות במים וחותכים אותן לרבעים.
בקרו בבלוג של שרית - Misspetel
רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים של "אוכל טוב" למייל?
2 מחממים מחבת עם מעט חמאה או שמן.
3 טורפים בצלחת עמוקה את הביצה עם החלב.
4 מכינים את הטוסטים: לוקחים רבע מצה, מניחים עליה פרוסת גבינה (אם צריך, חותכים את הגבינה כדי שתתאים לגודל המצה לא תצא מהצדדים), מוסיפים תוספות אם רוצים וסוגרים עם עוד רבע מצה.
5 טובלים את הטוסטים בביצה משני הצדדים ומניחים במחבת. מטגנים כ-2 דקות, הופכים ומטגנים דקה נוספת מהצד השני. מגישים וזוללים.