אוכל
צילום׃ שרית נובק - מיס פטל, אוכל טוב

טוסט מצה

אחרי כמה וכמה זלילות של מצה בריי, הגיע הזמן לאמץ מתכון-מצה-מנצח חדש. התהליך די דומה להכנת טוסט רגיל על מחבת, רק שצריך להרטיב את המצה במים, חלב וביצה, וכמו בכל טוסט - מכניסים פנימה מה שאוהבים

שרית נובק - מיס פטל | אוכל טוב | פורסם 12/04/20 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 227 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-3 מנות:

3 מצות 

6 פרוסות גבינה צהובה

ביצה

כף חלב

תוספות לפי הטעם (זיתים/תירס/פטריות/בצל)

אופן ההכנה:

1 מרטיבים את המצות במים וחותכים אותן לרבעים.

בקרו בבלוג של שרית - Misspetel

מתכונים לפסח

רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים של "אוכל טוב" למייל?

טוסט מצה של מיס פטל (צילום: שרית נובק - מיס פטל, אוכל טוב)
טוסט מצה של מיס פטל|צילום: שרית נובק - מיס פטל, אוכל טוב

2 מחממים מחבת עם מעט חמאה או שמן.

3 טורפים בצלחת עמוקה את הביצה עם החלב.

4 מכינים את הטוסטים: לוקחים רבע מצה, מניחים עליה פרוסת גבינה (אם צריך, חותכים את הגבינה כדי שתתאים לגודל המצה לא תצא מהצדדים), מוסיפים תוספות אם רוצים וסוגרים עם עוד רבע מצה.

5 טובלים את הטוסטים בביצה משני הצדדים ומניחים במחבת. מטגנים כ-2 דקות, הופכים ומטגנים דקה נוספת מהצד השני. מגישים וזוללים.