אוכל
צילום׃ שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

פיצות קטנטנות לילדים

קבלו מתכון לפיצה עם הבצק הכי פשוט שיש, על בסיס קמח תופח ויוגורט. מורחים טיפה רסק עגבניות, מפזרים מוצרלה ומקשטים בפרוסה דקיקה של פטרייה. פיצה ליגה

שרית נובק - מיס פטל | mako אוכל | פורסם 01/02/15 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.5 56 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

הבילוי האהוב עלינו בעונה הזו בשבתות הוא בוקר ביער. כמעט בכל שבת נוסעים לבדוק את מצב הפריחה - אורזים ארוחת בוקר ובצק לפיתות ונוסעים. דבר ראשון אני תמיד בודקת תחת האורן הראשון, ולא מוצאת שום דבר. ואז אני מספרת לילדים שכשאני הייתי ילדה היינו נוסעים ליער בשבתות, אוספים פטריות וחוזרים הביתה להכין מהן ארוחה. בשלב הזה בעלי טוען שאני סתם ממציאה, ואז אנחנו מסתפקים בהכנת פיתות על הסאג'.

 

ופתאום, לפני כמה שבועות זה קרה. מצאתי פטרייה! ועוד פטרייה. ועוד אחת. קראתי מהר לילדים וסרקנו את היער. אספנו שקית שלמה! באומץ רב צלינו אותן לצד הפיתות על הסאג', והיה טעים כל כך. בעלי כמובן סירב לטעום, כדי שיישאר מישהו נקי שיוכל להבהיל את כל השאר לבית החולים...

מרכיבים (6 מנות):

לכ-30 מאפים קטנים:

350 גרם קמח תופח

100 גרם חמאה רכה

כפית מלח

מכל יוגורט

כף ממרח פסטו

רסק עגבניות

150 גרם מוצרלה מגורדת

סלסילת פטריות שמפיניון

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות.

2 מכניסים לקערה קמח, חמאה, מלח, יוגורט ופסטו ולשים עד שמתקבל בצק אחיד וגמיש.

3 מוציאים למשטח מקומח ומרדדים לעובי של כ-1 ס"מ.

4 קורצים עיגולים ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

5 מורחים על העיגולים שכבה דקה של רסק עגבניות, מפזרים מעל מוצרלה מגורדת, פורסים את הפטריות ומניחים פרוסת פטרייה על כל עיגול.

6 אופים כ-15 דקות ומגישים.

בקרו בבלוג של שרית - מיס פטל

>> בשבוע שעבר טבלנו משמשים מיובשים בשוקולד, וראינו כי טוב

>> ולקינוח: עוגת בננות עם פצפוצי שוקולד