אוכל
צילום׃ שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

דגני בוקר ביתיים

כן כן, מסתבר שאפילו דגני בוקר הם דבר שאפשר להכין לבד במקום לקנות. בואו ללמוד איך עושים את זה, ממש בעשר אצבעות (ואפילו פחות)

שרית נובק - מיס פטל | mako אוכל | פורסם 29/03/15 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.7 56 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

זה הגיל הזה שהם שואלים שאלות קשות. רוצים לדעת הכל. לו רק היו לי תשובות לכל השאלות, ויותר מזה - לו רק הייתה לי הסבלנות לענות על הכל...

 

בארוחת הבוקר, הזאטוטה שואלת איך מכינים דגני בוקר. אני עונה שהגמדים הקטנטנים והחרוצים באים בלילה בהמוניהם למפעל הדגנים, מכינים בצק, מגלגלים אותו לכדורים קטנטנים, אופים ומכניסים אותו לקופסת קרטון, ואז אנחנו קונים את זה בסופר. בדיוק כמה ימים אחרי זה קיבלתי את המתכון הזה, והייתי חייבת לנסות. תפסתי אותה ואמרתי לה שהגמדים הקטנים שלחו מתכון ועכשיו נוכל להכין בעצמנו. היא שמחה לנסות, גלגלה וכדררה כמעט 10, לפני שאמרה לי "אמא, התעייפתי. תמשיכי ותקראי לי כשמוכן, טוב?".

 

מרכיבים (2 מנות):

כוס ורבע קמח

1/4 כוס קקאו

קורט מלח

ביצה

2 כפות דבש

כף סוכר

2 כפות ממרח שוקולד אגוזים

כף חלב

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערה את כל החומרים עד שמתקבל בצק.

2 משמנים את הידיים. לוקחים בכל פעם חתיכה קטנטנה מהבצק בשתי אצבעות, ומגלגלים לכדור קטנטן. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

3 מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים כ-12 דקות.

לבלוג של שרית - מיס פטל

>> בשבוע שעבר הכנו מאפינס תפוחים עם מרכיב סודי

>> מתכונים לפסח