אוכל
צילום׃ שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

עוגיות גבינת עזים מלוחות

תנו לילדים בצק וחותכן עוגיות ותקבלו פעילות כיפית שתעסיק אותם בשקט, לפחות מספיק זמן כדי שתשתו קפה בנחת. התוצאה - ילדים מרוצים ועוגיות מתובלות ומלוחות שטעים לנשנש

שרית נובק - מיס פטל | mako אוכל | פורסם 25/05/14 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 31 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

נראה לי שאין דבר שהם אוהבים יותר להתעסק בו מאשר חותכני עוגיות. לעיתים קרובות (מדי) הם באים ומבקשים "אמא, תכיני בצק". לפעמים אני מתחמקת, ולרוב אני מכינה, בעיקר כי אין שקט ארוך יותר מאשר בזמן שבו ילדים מתעסקים בבצק. הבעיה הגדולה היא תוצר הלוואי - העוגיות. הבית מתמלא בעוגיות. וכשיש מלא עוגיות - אני אוכלת מלא עוגיות. ובפעם ההיא שהם ביקשו בצק - וכבר לא יכולתי לראות עוד עוגיות, אז הכנו בצק מלוח וממנו מאפים מלוחים וטעימים, ובלי לוותר על שימוש בחותכנים.

מרכיבים (50 מנות):

2 כוסות קמח תופח

100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

כפית מלח

קמצוץ פלפל שחור טחון

גביע אשל

חופן של עירית קצוצה

100 גרם גבינת פרמזן מגוררת

גליל (180 גרם) של גבינת עזים, אפשר 9% שומן

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

2 מעבדים במעבד מזון קוביות את הקמח, החמאה והמלח לתערובת פירורית (אפשר גם במיקסר עם וו גיטרה). מוסיפים פלפל שחור, אשל, עירית ופרמזן, ומעבדים עד לקבלת כדור.

3 מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעובי של כסנטימטר אחד.

4 חותכים לפרוסות את גליל גבינת העזים, מסדרים מעל מחצית מהבצק ומקפלים מעליו את החצי השני. מסובבים את הבצק ב-90 מעלות ומקפלים שוב לחצי. מרדדים שוב למלבן בעובי כסנטימטר.

עוגיות גבינת עזים מלוחות - מכינים את הבצק (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
ככה מטמיעים את הגבינה בבצק|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

5 חותכים לריבועים או לצורות, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-12-15 דקות, עד שמשחים.

עוגיות גבינת עזים מלוחות - מרדדים את הבצק (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
מרדדים. גם את זה הקטנים יכולים לעשות לבד|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

בקרו בבלוג של שרית - Misspetel

>> בשבוע שעבר הכנו עוגיות מירקות ופרמזן
>> לכל המתכונים לשבועות