אוכל
צילום׃ אסתי רותם, mako אוכל

חלת פיצה

חלה מאתמול ממולאת בהרבה גבינה צהובה ותוספות - ממש כמו פיצה. פתרון טוב לחלה של אתמול וארוחת ערב טעימה בזכות עצמה

אסתי רותם | mako אוכל | פורסם 09/05/13 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.9 14 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

כמעט בכל שבת נשארת לנו חלה שלא נאכלה. למה? כי כמו בכל דבר אחר שקשור לאוכל, לא משנה כמה יהיה, אני תמיד דואגת שלא יהיה מספיק. מוצ"ש וראשון זוכים להיות שפני הניסיונות של אלתורי שאריות השבת. כשהייתי ילדה הייתי מכינה לי ולאחי לחמנייה ממולאת בירקות וגבינה צהובה, ואותה היינו מחממים במיקרוגל וטורפים בהנאה. חלת הפיצה היא שדרוג ושכלול של אותו רעיון: לוקחים את כל מרכיבי וטעמי הפיצה ומשתמשים בחלה שנשארה בתור בסיס שהוא גם כלי קיבול. גמדות הבית אוהבות לשחק עם התוספות ולגוון, וכך לקבל בכל פעם חלת פיצה קצת אחרת. אפשר כמובן להכין את חלת הפיצה מכל סוג אחר של לחם וגם באמצע השבוע, אבל כדאי להשתמש בלחם בן יום אחד.

 

מרכיבים :

חלה מאתמול (או כל לחם אחר)

לרוטב:

3 כפות רסק עגבניות

1 כף שמן זית

1/2 כפית אורגנו

שן שום כתושה

קמצוץ מלח

קמצוץ סוכר

למילוי:

3 כפות שמן זית

1 כוס גבינה צהובה מגוררת

1/2 כפית אורגנו

תוספות פיצה שאוהבים (זיתים, בצל, תירס, פטריות, עגבניות)

אופן ההכנה:

1 חותכים את חלקה העליון של החלה, לרוחב, כמו מכסה. מרוקנים את תוכן החלה ומשאירים דפנות ותחתית בעובי של סנטימטר. שומרים את תוכן החלה.

2 מערבבים את כל חומרי הרוטב. מורחים את הדפנות והתחתית בשתי כפות מהרוטב.

חלת פיצה - הילדות (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
הפיצה. יאללה תתחרעו!|צילום: אסתי רותם, mako אוכל

3 מפוררים את תוכן החלה לקערה. מוסיפים את שארית הרוטב ואת חומרי המילוי. שומרים בצד 1/4 כוס מהגבינה הצהובה. ממלאים את החלה בתערובת ומפזרים מעל את הגבינה ששמרנו.

4 מכסים ב"מכסה" החלה ועוטפים היטב בנייר אלומיניום. אופים בחום של 180 מעלות חצי שעה.

אסתי ידידיה היא בעלת סטודיו תופינים לשוקולד וקינוחים מיניאטוריים, מתכונאית ומנחת סדנאות.

 

>> בואו להירשם לסדנת בישול לשבועות בהנחיית מיטב השפים - ללא תשלום! >> לכל המתכונים לשבועות