צילום׃ שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל
כרובית שלמה אפויה בציפוי פריך
רוצים שהילדים יאכלו יותר כרובית? לשרית נובק יש רעיון מבריק בשבילכם: כרובית שלמה אפויה ומצופה בחרדל, תבלינים ופירורי לחם פריכים. תנו לילדים למרוח אותה ברוטב לפני התנור ותנו להם לאכול את היצירה שלהם
שרית נובק - מיס פטל | mako אוכל
| פורסם 14/12/14
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
כרובית בינונית
4 כפות מיונז
כפית ממרח חרדל
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/4 כפית כורכום
מלח
פלפל שחור
1/4 כוס פירורי לחם מסוג פנקו
אופן ההכנה:
1.שוטפים את הכרובית ומחממים תנור לחום של 180 מעלות.
2 מרתיחים מים עם מלח בסיר בינוני שיכול להכיל את הכרובית בשלמותה. כשהמים רותחים מכניסים את הכרובית ומבשלים עד שהיא מתרככת מעט, כ-10 דקות. מוציאים מהמים ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
3 מערבבים ביחד מיונז, חרדל ותבלינים, ומברישים את הכרובית מכל הכיוונים. זורים מעל פירורי פנקו. להשחמה יפה אפשר לרסס מעל מעט תרסיס שמן.
4 מכניסים לתנור ואופים כ-25 דקות.