אוכל
צילום׃ שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

ביצייה בנוסח אבולעפיה

מכירים את המאפה הזה של הפיתה עם הביצה? לא חייבים לקפוץ למאפייה בשבילו, אלא אפשר להכין אותו בבית ברבע שעה בלבד. כל מה שצריך זה פיתה, ביצה, בצל, שמן ותבלינים ויש לכם ארוחת ערב סופר סופר מהירה

שרית נובק - מיס פטל | mako אוכל | פורסם 11/05/14 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 330 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

קיבלנו באהבה רבה משעון הקיץ עוד שעת אור אחרי הצהריים. זה מאפשר לנו לעשות הרבה מעבר לסיבוב קצר בגינת המשחקים לפני שנכנסים בחזרה הביתה ומעבירים בסלון את שאר שעות החשכה.


אז לפעמים אנחנו מדוושים באופניים לנמל, לפעמים מתרוצצים בפארק, לפעמים מרחיקים באוטו עוד יותר, כי כבר אפשר להתחיל לבקר בבריכה וגם בים. כיף גדול, שתמיד מסתיים ברעב גדול. בדרך הביתה אנחנו עוברים ליד המאפייה וכמעט מתפתים לסיים שם את ארוחת הערב. במחשבה שנייה אני עוצרת אותם, ומבטיחה שמרגע שנגיע הביתה ועד שיסיימו את המקלחות - תהיה להם מאפייה בבית.

מרכיבים (2 מנות):

2 פיתות

בצל גדול

שמן זית

2 ביצים

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור לחום של 170 מעלות. 

2 חותכים בצל לרצועות, מחממים מעט שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל עד שהוא משחים (אם רוצים ממש להשקיע, אפשר להוסיף גם פטריות פרוסות).

3 חותכים עיגול מהחלק העליון של הפיתה ומשאירים שוליים של כ-1 ס"מ כך שהפיתה נראית כמו צלחת.

4 מפזרים את הבצל המטוגן בפיתה, שוברים מעל ביצה, ממליחים ומפלפלים ושולחים לתנור לכ-12 דקות, עד שהביצה מוכנה.

מאפה בנוסח אבולעפיה - בהכנה (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
אפשר לתת לילדים לשבור את הביצים אל תוך הפיתות|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

* בקרו בבלוג של שרית - Misspetel

>> בשבוע שעבר הכנו עוגיות דלעת ושוקולד צ'יפס