מקלות גבינה שכיף להכין עם הילדים
מיס פטל מצאה דרך מנצחת להתניע את יום שבת: להיכנס עם הילדים למטבח, ולצאת משם אחרי חצי שעה - שמחים וזוללים מאפים חמימים. מתכון משפחתי
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
שבת בבוקר. בדרך כלל הם מעירים אותנו, כרגיל, מוקדם מדי.
כשאין תכניות לאיזשהו טיול שמתחיל בנסיעה ארוכה אנחנו עוברים למוד סרט - מושיבים אותם מול הטלוויזיה בסלון ומרוויחים עוד 90 דקות של שינה. יש לי תחושה שלא אנחנו המצאנו את השיטה הזו.
בשבת הזאת משהו דווקא משך אותי לצאת מהמיטה. אולי היו אלה ייסורי המצפון על עודף שעות הטלוויזיה במהלך החופש. נכנסנו למטבח, הוצאנו מצרכים והתחלנו ללוש. חצי שעה אחר כך ישבנו ביחד וטבלנו מקלות גבינה בגבינה.
אין כמו פעילות משפחתית במטבח להתחיל איתה את השבת.
מרכיבים (15 מנות):
כוס וחצי קמח
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
100 גרם גבינה לבנה 5%
1 חלמון ביצה
2 כפות אורגנו טרי
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-200 מעלות.
2 מעבדים את כל החומרים עד לקבלת כדור בצק
3 מחלקים את הבצק לכדורים גודל כדור פינג-פונג, וכל כדור מגלגלים למקל. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, ואופים 12-15 דקות, להזהבה.
* אפשר להחליף את האורגנו בכל עשב תיבול שאוהבים. לצביעת הבצק בירוק אפשר להוסיף כף גדושה של פסטו, ולצביעה באדום - ממרח עגבניות. למקלות פיקנטיים אפשר להוסיף שבבי צ'ילי.
בקרו בבלוג של שרית - מיס פטל
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!