אוכל
צילום׃ שרית נובק - מיס פטל, אוכל טוב

מאפה כרובית מוקרם

אם המילה "מוקרם" זורקת אתכם לשנות השמונים וליותר מדי גבינה צהובה, אתם מוזמנים להחליף אותה ב"רויאל" - תערובת של שמנת מתוקה, מעט קמח, מוצרלה וביצים, שתקפיץ כל ירק לשמיים. היום אנחנו דוהרים על כרובית

שרית נובק - מיס פטל | אוכל טוב | פורסם 16/04/20 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 231 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבנית עגולה 24 ס"מ:

כרובית מפורקת לפרחים

שלושת רבעי כוס שמנת מתוקה

2 ביצים

מלח

פלפל שחור

2 כפות קמח

150 גרם מוצרלה מגורדת

3 כפות פירורי לחם מוזהבים

מעט שמן זית

ללמעלה:

50 גרם מוצרלה מגוררת

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-200 מעלות.

2 מפרקים את הכרובית לפרחים.

בקרו בבלוג של שרית - Misspetel

רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים של "אוכל טוב" למייל?

 

מאפה כרובית מוקרם שלם (צילום: שרית נובק - מיס פטל, אוכל טוב)
הנה הוא בשלמותו|צילום: שרית נובק - מיס פטל, אוכל טוב

3 מבשלים את פרחי הכרובית 10 דקות במים רותחים.

4 מכינים רויאל: מערבבים שמנת עם ביצים, מלח, פלפל וקמח. מוסיפים שני שליש מכמות המוצרלה המגוררת ומערבבים.

5 מסדרים את פרחי הכרובית בתבנית ושופכים עליהם את הרויאל.

6 מפזרים מלמעלה את יתרת הגבינה ועליה את פירורי הלחם זהובים. מזלפים מעט שמן זית ואופים עד להזהבה, 25-30 דקות.