אוכל
צילום׃ שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

ביצה בקן בתוך פטרייה

דרך חדשה ומקסימה להכין ביצה בקן: את הלחם מחליפה פטריית פורטובלו ענקית, וביחד עם ביצה, קצת פסטו וגבינת מוצרלה מגוררת מתקבלת מנה מושלמת לארוחה בוקר או ערב, לילדים וגם לגדולים. והכל ב-20 דקות

שרית נובק - מיס פטל | mako אוכל | פורסם 26/04/15 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 62 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

הסופש האחרון היה הכי מעייף שאני זוכרת. פשוט כי לא עשינו כמעט כלום. בשישי בערב נשארנו בבית, וגם את השבת בילינו בקצת רכיבה על אופניים בשכונה וברביצה מול הטלוויזיה. וכן, הכי מעייף זה להעסיק את הילדים בבית, במקום פשוט להכנס לאוטו, לנסוע לאיזשהו יער ולשחרר אותם לחקור את העצים והחרקים במשך כמה שעות.


בשבת בבוקר, חסרת אנרגיה לחלוטין, יצאתי מהמיטה רק כי הגיע הזמן להכין משהו לאכול. מצאתי במקרר את הפורטובלו שקניתי בשביל המנגל של יום העצמאות ובסוף שכחתי בבית. אין דבר שאני אוהבת יותר מלתת לילדים להכין אוכל בעצמם, כשאני רק יושבת להשגיח ועוזרת כשזה מגיע לתנור. מחכה בקוצר רוח לשלב בו הם גם יוכלו לתפעל את התנור בעצמם, או לפחות את המיקרו. יש מצב שאז יעירו אותי עם קפה למיטה?

מרכיבים :

פטריות פורטובלו כמספר הסועדים

ביצים כמספר הסועדים

ממרח פסטו

מלח ופלפל

שמן זית

גבינת מוצרלה מגוררת

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

2 מסירים את רגלי הפטריות ומניחים אותן על תבנית מרופדת בנייר אפייה כשהחלק הפנימי שלהן פונה למעלה.

3 מורחים בכל פטרייה מעט ממרח פסטו, שוברים ביצה אחת לתוך כל פטרייה, מתבלים במלח ופלפל ומעבירים לתנור.

4 אופים כ-15 דקות עד הביצים מתייצבות (תלוי במידת העשייה הרצויה, עבור ביצים עם חלמון רך כדאי לאפות כ-10 דקות). מוציאים מהתנור, מברישים במעט שמן זית, מפזרים גבינה מגוררת ומחזירים לתנור ל-2 דקות נוספות.

בקרו בבלוג של שרית - Misspetel.

 

למתחם ההברקות של ניקול

>> בשבוע שעבר הכנו עוגיות גזר משגעות
>> אחרי 74 שנים, קפה תמר המיתולוגי נסגר