אוכל
צילום׃ שרית נובק - מיס פטל, אוכל טוב

אורז מאתמול עם ירקות

נשאר לכם אורז לבן ועכשיו איש אינו חפץ בו? בואו, בואו אלינו ותראו איך במחי כמה ירקות, שתי ביצים ורוטב סויה אפשר להפוך אותו למנת מלכים מופלאה

שרית נובק - מיס פטל | אוכל טוב | פורסם 21/04/20 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 64 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 כוסות אורז מוכן

מעט שמן, לטיגון

2 שיני שום, כתושות

כף גי'נג'ר מגורר (לא חובה)

חצי בצל, פרוס

גזר, חתוך לגפרורים

רבע כרוב, קצוץ

קישוא, חתוך לגפרורים

איזה ירקות שיש במקרר: אפונה, תירס, פלפל וכו'

2 ביצים

3 כפות רוטב סויה

חצי כפית שמן שומשום

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 מחממים שמן בווק או במחבת גדולה. מכניסים את השום ומטגנים מעט (לא להשחים!).

2 מוסיפים ג'ינג'ר, בצל וגזר ומקפיצים עד שהם מתחילים להתרכך.

בקרו בבלוג של שרית - Misspetel

רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים של "אוכל טוב" למייל?

 

אורז שאריות עם ירקות (צילום: שרית נובק - מיס פטל, אוכל טוב)
אורז שאריות עם ירקות|צילום: שרית נובק - מיס פטל, אוכל טוב

3 מוסיפים כרוב, קישואים ואיזה עוד ירק שרוצים ומקפיצים קלות.

4 מוסיפים את האורז ומערבבים.

5 יוצרים גומה באמצע וטורפים בתוכה את הביצים. ממשיכים לקשקש את הביצים תוך כדי טיגון עד שהן מתבשלות.

6 מוסיפים סויה ושמן שומשום ומערבבים. מתבלים במלח ופלפל.