אוכל
צילום׃ שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

עוגיות שחור-לבן

במקום לבזבז את היצירתיות של הילדים על פלסטלינה, נצלו את סוף השבוע האחרון של החופש והכינו איתם עוגיות מבצק בשני צבעים. הרבה פחות מלכלך והרבה יותר משתלם - שלא לומר טעים

שרית נובק - מיס פטל | mako אוכל | פורסם 27/10/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 290 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

סבתא באה לביקור והביאה במתנה פלסטלינה. הילדים היו מאושרים - סופסוף משחקים בפלסטלינה בבית. משום מה אמא אף פעם לא קונה להם פלסטלינה.

 

בהתחלה הם הכינו צורות יפות. הביאו חותכנים, רידדו במערוך. אחר כך ערבבו צבעים, וממש כמו בתיאוריה - מצהוב ואדום יצא כתום! אחרי זה הגיע השלב שבו מכל הצבעים ביחד מתקבל חום מכוער, וכל המשחק נהיה פחות כיפי. אז הם לקחו את הגוש, וזוג מספריים, וגזרו ממנו חתיכות קטנות, ולפעמים, כשסבתא לא הסתכלה, דחפו חתיכה קטנה לתוך כל מיני מקומות קטנים - כמו אחד החריצים במחשב, שמאז אי אפשר יותר לחבר אליו אוזניות, או מנגנון הנעילה של החלון.

 

כשהגעתי לאזור לעשות קצת סדר בבלגן דרכתי, איך לא, על חתיכת פלסטלינה, והיא נתקעה כהוגן בתוך החריצים של הנעל, וגם בין המרצפות ברצפה. לפחות שבועיים אחר כך עוד ניקיתי חתיכות פלסטלינה מכל מיני מקומות בבית. אז פלא שאני אף פעם לא קונה פלסטלינה? אני פשוט מכירה את הסחורה. שישחקו בפלסטלינה בגן. בבית - שיפסלו בבצק. לפני שנגיע לשלב הקטסטרופה פשוט נכניס אותו לתנור, ונהפוך אותו לעוגיות טעימות.

 

מרכיבים (50 מנות):

200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

1.5 כוס סוכר

2 ביצים

3 כוסות קמח

½ כפית אבקת אפייה

½ כפית מלח

2 כפיות תמצית וניל

50 גרם שוקולד מריר מומס (אפשר להחליף בנוטלה)

 

אופן ההכנה:

1 מקציפים את החמאה עם הסוכר.

2 מוסיפים ביצים, אחת בכל פעם, ומערבלים להטמעה.

3 מנפים יחד לקערה נוספת קמח, אבקת אפייה ומלח (אפשר להשתמש במסננת לשלב הניפוי).

4 מוסיפים לתערובת הביצים את תערובת הקמח בהדרגה, קצת בכל פעם, תוך ערבול מינימלי, רק עד שהכל מתאחד.

5 מחלקים את הבצק לשניים.

6 מוסיפים את השוקולד המומס לחלק אחד של הבצק. מעבדים עד שמתאחד.

7 משטחים כל חלק, עוטפים בניילון נצמד ומצננים כשעה.

8 מרכיבים עוגיות: אפשר לגלגל משני הבצקים נחשים וליצור ספירלות; אפשר להכין עוגיות שבלולים בשני צבעים (לרדד לעלים דקים, להניח אחד על גבי השני, לגלגל ולפרוס); אפשר להכין עוגיות שחמט, עוגיות פסים או כל גרסה שרוצים.

9 אופים בחום של 180 מעלות עד שהעוגיות מתחילות להזהיב (10-15 דקות, תלוי בעובי).

בקרו בבלוג של שרית - מיס פטל

>> בשבוע שעבר הכנו מאפינס גזר הכי מתוקים שיש

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!