אוכל
צילום׃ שרית נובק - מיס פטל, אוכל טוב

פיצה לפסח על בסיס כרובית

הילדים רוצים פיצה? לשרית נובק יש רעיון מבריק - פיצה כשרה לפסח מבצק שעשוי, תאמינו או לא, מכרובית. גם טעים, גם בריא יותר, אז כשחושבים על זה - אין שום סיבה לא לאמץ את המתכון הזה לכל השנה

שרית נובק - מיס פטל | אוכל טוב | פורסם 01/04/18 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.6 240 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מיד בתחילת החג הקטנה באה ואמרה לי שהיא רוצה ג'חנון. אז הכנתי לחמניות מאורכות מקמח מצה ומכרתי להם שזה ג'חנון של פסח. לא עבד עליה. אחר כך הם ביקשו פיצה. נמאס לנו לאכול ביצים, נמאס מתפוחי אדמה וכבר ביום השני לחג נגמר לי קמח המצה. אז נכנסתי לרשת וחיפשתי תחליפים. מצאתי כל מיני רעיונות לבסיסי פיצה ללא קמח.

 

עשיתי ניסוי עם מה שיש בבית - וזה עבד! הילדים אכלו בתיאבון רב. אפילו הגבר לא האמין שהבסיס עשוי מ…כרובית! יש סיכוי שנאמץ את הטריק הזה גם לשאר ימות השנה.

מרכיבים :

חצי כרוביתף מחולקת לפרחים

ביצה

180 גרם גבינת מוצרלה מגוררת

אורגנו

בזיליקום

תימין (לא חובה)

שן שום קצוצה (או מעט אבקת שום)

מלח

פלפל שחור

רוטב עגבניות (מתכון בהמשך)

תוספות לפיצה לפי הטעם

לרוטב העגבניות:

קופסה קטנה של רסק עגבניות

חצי כף פפריקה

כף שמן זית

מלח

פלפל שחור

עשבי תיבול לפי הטעם (בזיליקום, אורגנו וכו')

שן שום קצוצה

חצי כוס מים

אופן ההכנה:

עוד מתכונים לפסח

1 מתחילים עם רוטב העגבניות: שמים את כל המרכיבים בקלחת, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל על אש נמוכה כ-15 דקות.

2 הפיצה: מרתיחים מים עם מלח בסיר, מכניסים את פרחי הכרובית ומבשלים 10 דקות עד שהם מתרככים מעט. מוציאים מהמים, מסננים היטב ומקררים.

3 מגררים את פרחי הכרובית על פומפייה לפירורים קטנים (אפשר גם לקצוץ במעבד מזון). מערבבים עם 100 גרם מהמוצרלה, הביצה, עשבי התיבול, השום והתבלינים.

פיצה כרובית - מגררים את הכרובית (צילום: שרית נובק - מיס פטל, אוכל טוב)
מגררים את הכרובית|צילום: שרית נובק - מיס פטל, אוכל טוב

בקרו בבלוג של שרית - Misspetel

4 מחממים תנור ל-180 מעלות.

5 משטחים את בצק הכרובית בתבנית על גבי נייר אפייה לעובי של כ-1 ס"מ, מכניסים לתנור ואופים כ-20 דקות עד שהוא מתחיל להשחים.

6 מוציאים מהתנור, מורחים רוטב עגבניות, מפזרים את מה שנותר מהמוצרלה ותוספות אם רוצים, ומחזירים לתנור ל-10 דקות נוספות, עד שהגבינה מבעבעת.