מאפינס פירה ואפונה
מה קורה שמערבבים פירה מאתמול (גם טרי הולך) עם ביצים, גבינה צהובה ואפונה, ודוחפים בתנור? מקבלים מאפינס שילדים מתים עליהם, והורים יכולים לפרגן להם אותם בשמחה בלי לחשוב פעמיים
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
פירה ואפונה הם שילוב מושלם על הצלחת, אז למה לא לחתן ביניהם גם במאפים? כל עוד הילדים מחזיקים אותם ביד והאפונה לא נופלת להם מהכפית ומתגלגלת על הרצפה - אנחנו את שלנו עשינו.
יש פה רק חמישה מרכיבים (מינוס השמן והמלח) ואם יש לכם שאריות פירה מאתמול - מה טוב. אם לא - המתכון יתארך ברבע שעה שבה תרתיחו מים ותבשלו תפוחי אדמה. כך או כך, הילדים שלכם יעופו על זה.
מרכיבים :
ל-7 מאפינס:
2-3 (400 גרם) תפוחי אדמה בגודל בינוני
כפית שמן זית או חמאה
חצי כוס גבינה צהובה מגוררת
2 ביצים
שלושת רבעי כוס אפונה עדינה קפואה
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור לחום של 200 מעלות ומשמנים 7 שקעים בתבנית שקעים רגילה.
2 מרתיחים סיר עם מים וממליחים כשהמים מגיעים לרתיחה.
3 חותכים את תפוחי האדמה לקוביות, מעבירים בזהירות למים החמים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ-10 דקות או עד שתפוחי האדמה מתרככים.
4 מסננים את תפוחי האדמה, מעבירים לקערה ומועכים לפירה ביחד עם השמן. מוסיפים את הגבינה הצהובה ומערבבים היטב.
>> לבלוג של עידית - טעים!
5 טורפים בקערה נפרדת את הביצים ומוסיפים לקערת התפודים. מערבבים ומוסיפים את האפונה העדינה (אין צורך להפשיר מראש) וממליחים.
6 מעבירים לתבנית שקעים (הבלילה מספיקה ל-7 שקעים) ואופים 20-25 דקות עד שהמאפים מתייצבים, ועוד כמה דקות מתחת לגריל עד שהם משחימים. לא עוזבים את התנור כשהוא במצב גריל, כי ההשחמה מהירה.