אוכל
צילום׃ שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

עגבניות צלויות עם פרמזן

עגבניות שרי הן הצלחה גדולה אצל ילדים, וכשאנחנו אומרים "הצלחה גדולה" אנחנו מתכוונים "הירק היחידי שהם ממש נהנים לאכול". שרית מצאה יופי של דרך להפוך גם את עגבניות השרי האחרונות בקופסה לנשנוש טעים במיוחד

שרית נובק - מיס פטל | mako אוכל | פורסם 28/06/15 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 9 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

סוכריות. ככה קוראים אצלנו לעגבניות שרי. בכל שישי בשוק אנחנו קונים מכל המגוון שיש, בכל הצבעים, הצורות והגדלים. כשמגיעים הביתה אנחנו שוטפים ושמים אותן בקערה על השולחן, ואז מתייבשים כולנו ובודקים מי הכי מתוקה. מהסוג שנמצא הכי מתוק אני שומרת עגבנייה אחת בצד, בתקווה שהשבוע אצליח לארגן ערוגה ולזרוע בה את הזרעים ויום אחד יהיה לנו שיח של עגבניות מתוקות. טוב נו, כנראה שגם השבוע זה לא יקרה...


אנחנו לוקחים שקית עם עגבניות צבעוניות כחטיף לכל מקום - זה מה שהילדים לוקחים לצד הכריך בארוחת הבוקר, וזה מה שהם אוהבים לנשנש כשחוזרים הביתה אחר הצהריים. אחרי כמה ימים, כשהעגבניות מתחילות להתרכך, זה הזמן להכניס את מה שנשאר לתנור, וללכת לקנות סטוק חדש.

מרכיבים (30 מנות):

15 עגבניות שרי

50 גרם גבינת פרמזן מגוררת

ממרח פסטו

בזיליקום טרי קצוץ (לא חובה)

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

2 חוצים את העגבניות לאורכן ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מפזרים על כל חצי עגבנייה פרמזן.

3 מכניסים לתנור ואופים 5-7 דקות, עד שהגבינה נמסה.

4 מוציאים מהתנור ושמים מעט פסטו על כל עגבנייה (אפשר בעזרת קצה של סכין או בשק זילוף מאולתר משקית כריכים).

5 מפזרים מעל בזיליקום קצוץ ומגישים

בקרו בבלוג של שרית - Misspetel. 

>> בפעם הקודמת הכנו קוביות מיץ קפואות במקום שלוקים 
>> וגם משהו לגדולים: עוגיות חמאת בוטנים מעולות