אוכל
צילום׃ עידית נרקיס כ"ץ, אוכל טוב

פיצות אישיות בלי שמרים

את הפיצות הקטנות והמעולות האלה ממש קל להכין, ומה שהכי כיף - אפילו לא צריך בשבילן שמרים. פחות מחצי שעה ויש לכם פיצה מהממת שכולה שלכם

עידית נרקיס כ"ץ | אוכל טוב | פורסם 02/07/19 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 337 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (1 מנות):

לבצק:

3 כפות גדושות קמח תופח

2 כפות יוגורט או שמנת חמוצה

כף שמן זית

קורט מלח

לפיצה:

גבינה צהובה מגוררת

2 כפות רוטב עגבניות (קנוי או ביתי, ראו הערה)

תוספות שאוהבים

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור לחום של 200 מעלות על תוכנית טורבו.

2 מערבבים בקערה את הקמח, היוגורט, השמן והמלח. מעבירים למשטח עבודה מקומח ולשים אותו מעט עד שהוא הופך לבצק אחיד.

3 פותחים את הבצק בעזרת הידיים (או בעזרת מערוך) לעיגול דקיק בקוטר של כ-18 ס"מ. הבצק נראה דקיק מאוד, אבל תופח בתנור. מעבירים את הבצק לתבנית מרופדת בנייר אפייה.

4 מורחים על הבצק רוטב עגבניות, מפזרים מעל גבינה מגוררת ומעליה מניחים אילו תוספות שרוצים.

5 אופים כ-15 דקות, עד שהגבינה נמסה והבצק מזהיב בשוליים. מגישים מיד.

>> לבלוג של עידית - טעים!

פיצות אישיות (צילום: עידית נרקיס כ
פיצות אישיות מבצק ללא שמרים|צילום: עידית נרקיס כ"ץ, אוכל טוב

הערות:

* הבצק מתנהג קצת אחרת אם מזג האוויר חם או קר. אם אתם מרגישים שהבצק דביק מדי - תוסיפו עוד קצת קמח.

* אם רוצים להשתמש ברוטב עגבניות ביתי מהיר, אפשר לטחון 2 עגבניות טריות עם כף גדושה של רסק עגבניות, שן שום קטנה, שמן זית וקורט מלח. ברוטב שנשאר אפשר להשתמש כמטבל לפיצה.