אוכל
צילום׃ שרית נובק - מיס פטל, אוכל טוב

לזניית מצות טעימה ממש

לזניה לא הייתה מהמאכלים הראשונים שקפצו לנו לראש כשחשבנו על אוכל כשר לפסח, כי בכל זאת, פסטה. עד שבאה מיס פטל ועזרה לנו להיפטר מהקיבעון הזה. מה נאמר, יצאה לזניה פצצה

שרית נובק - מיס פטל | אוכל טוב | פורסם 13/04/20 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 99 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

3 מצות רטובות

גביע גבינה 9%

100 גרם מוצרלה

2 ביצים

מלח

פלפל שחור

לרוטב העגבניות:

קופסת עגבניות מרוסקות

מלח

פלפל שחור

חצי כפית פפריקה

2 כפות שמן זית

מעט בזיליקום קצוץ או אורגנו (או שניהם, לפי הטעם) 

ללמעלה:

50 גרם מוצרלה מגוררת

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות.

2 מכינים רוטב עגבניות (לחלופין, אפשר להשתמש ברוטב קנוי): מערבבים עגבניות מרוסקות עם פפריקה, מלח, פלפל, שמן זית ובזיליקום או אורגנו.

3 מערבבים גבינה לבנה עם מוצרלה, ביצים, מלח ופלפל.

4 מניחים מצה רטובה בתבנית, ומורחים עליה רוטב עגבניות. שופכים מחצית מתערובת הגבינה ומניחים מצה נוספת. 

בקרו בבלוג של שרית - Misspetel

מתכונים לפסח

רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים של "אוכל טוב" למייל?

5 מורחים שוב רוטב ועליו גבינות, ומכסים במצה השלישית. 

6 מורחים עוד שכבה של רוטב עגבניות וזורים מוצרלה מגוררת.

7 אופים חצי שעה, עד שהלזניה שחומה ומבעבעת.