אוכל
צילום׃ שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

מאפינס ברוקולי

אחרי כל הבליסות של פסח, חייבים להרגיע קצת עם אוכל קל ולא מכביד. במאפינס האלו יש הרבה ברוקולי, מעט גבינה צהובה ובעיקר - מעט מאוד עבודה. צ'יק צ'ק ולתנור

שרית נובק | mako אוכל | פורסם 12/04/15 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 56 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

איזה כיף שפסח מאחורינו. שני דברים עיקריים העסיקו אותנו במהלך החג: מה עושים היום ומה אוכלים היום. פסח זה חג של תפוחי אדמה וביצים. בבוקר מצה בריי עם גבינות, בצהריים תפוחי אדמה עם משהו - בימים הראשונים עוף, אח"כ עוברים לשימורי טונה ובסוף כבר אוכלים כל היום מצה עם שוקולד ומפנטזים כבר על הפסטה שנאכל בצאת החג. והנה הוא יצא.


בסופר שלנו מצאתי ברוקולי במבצע. חזרתי הביתה ולצד הפסטה הכנו מאפינס ברוקולי, שיהיה מה לאכול. ערבבנו ושלחנו לתנור. כשיצאו הסתכלתי עליהם, יפים כאלה, דיאטטיים כאלה, ובלי טיפת קמח. איפה הייתם כל החג?

מרכיבים (6 מנות):

400 גרם ברוקולי טרי

בצל, קצוץ

150 גרם גבינה בולגרית, מפוררת

100 גרם גבינה צהובה מגוררת

3 כפות קוטג'

2 ביצים

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 קוצצים את הבצל ומטגנים עד שהוא מזהיב מעט. 

3 מרתיחים מים בסיר בינוני. מכניסים את הברוקולי ומבשלים אותו כ-5 דקות. מורידים מהאש, שוטפים במים קרים וקוצצים. 4. מערבבים בקערה את הברוקולי, הבצל, הגבינות, הביצים, המלח והפלפל. 

5 ממלאים מנג׳טים בתבנית מאפינס, מכניסים לתנור ואופים כ-30-35 דקות, עד שהמלית מתייצבת.

בקרו בבלוג של שרית - Misspetel.

למתחם ההברקות של ניקול

>> בפעם הקודמת הכנו דגני בוקר ביתיים
>> bezzo: פיצריית שף חדשה בתל אביב