אוכל
צילום׃ שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

פלאפל בטטה בריא לילדים

הנה לכם גרסה משודרגת, טעימה ובריאה של הכדורים החמימים שאנחנו כל כך אוהבים, ושמשלבת בין בטטה לגרגירי חומוס ולא כוללת טיגון בשמן עמוק. אצלנו בבית הם נגמרו בשנייה

שרית נובק - מיס פטל | mako אוכל | פורסם 14/03/17 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 117 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

אפילו הילדים התל אביבים שלנו יודעים כבר מגיל צעיר שהירקות לא גדלים בסופר. על אדן החלון בחדר גדלים שלושה שתילי תותים המניבים פרי אחת לשבוע, ואנחנו מטפחים בעצלתיים ערוגה בגינה הקהילתית שבשכונה (כן, ההיא שהכי פחות מטופחת...) בה גדלים עגבניות, מלפפונים, חצילים, חסה, כרוביות ועוד. בכל ביקור מקפידה הקטנה לקטוף כמה ענפים מהזעתר בשביל הכריך של אבא, ומזכירה באדיקות האופיינית לה שהיא זו שזרעה את השיחים. והגדול? הוא בעיקר בודק מה שלום הדחליל שלו ועובר לחפש זוחלים.

 

מפעם לפעם בשבתות אנחנו יוצאים לקטיף. בשבת האחרונה שמנו פעמינו דרומה, לחבל הבשור, לקטיף חווייתי של תפוחי אדמה, לא לפני שהכנו צידה לדרך, כמובן. מעכנו, ערבבנו, כדררנו, שלחנו לתנור והלכנו להתלבש. עד שהילדים סיימו להתארגן אני כבר הכנתי חצאי פיתות, בתקווה שייתנו לנו לפחות כמה דקות של שקט בדרך.

 

כן, ממש שקט. הקטנים קיפצו לאוטו וישר דרשו את המנה שלהם, שנאכלה עוד בטרם הספקנו לצאת מהעיר.

מרכיבים (4 מנות):

2 בטטות בינוניות

כוס חומוס מושרה לילה ומבושל או מקופסת שימורים

כפית כמון

חופן פטרוזיליה קצוצה (או כוסברה)

מיץ מחצי לימון

כף קמח כוסמין/מלא/רגיל

כף שמן זית

כף שומשום

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 אופים את הבטטות עד לריכוך ומצננים מעט. מקלפים ומועכים במזלג.

2 מועכים קלות גם את החומוס עד שמתקבלים גרגירים גדולים.

3 מערבבים את החומוס והבטטות עם שאר החומרים, יוצרים כדורים קטנים ומסדרים בתבנית על נייר אפייה. אופים בחום של 170 מעלות כ-20 דקות.

פלאפל בטטה (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
הכדורים. נעלמו בן רגע|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

>> לעוד מתכוני בטטה נהדרים