אוכל
צילום׃ ira m, נפגש במטבח

מהיר וטעים: מלוואח פיצה

כשרוצים ארוחה מהירה, משביעה ושתשמח את הילדים - הפיצה המקוצרת הזאת תעשה את העבודה. עם סלט ירקות בצד, כל המשפחה תצא מרוצה

דנה אלמוסני | mako אוכל | פורסם 13/06/13 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 160 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 מלאווח

2-3 כפות שמן

בצל קצוץ

2 שינים שום קצוצות

קופסה קטנה של רסק עגבניות או מעט קטשופ

1/4 כפית אורגנו

כף בזיליקום קצוץ (לא חובה)

1/4 כפית סוכר

מלח

פלפל שחור

1/4 כוס מים

200 גרם גבינה צהובה מגוררת

אופן ההכנה:

1 מכינים במחבת את המלוואח (על פי הוראות היצרן).

2 במקביל מטגנים את הבצל כ-2 דקות, מוסיפים את השום, רסק עגבניות או הקטשופ (אם משתמשים בקטשופ אין צורך לתבל אותו), תבלינים וכ-1/4 כוס מים, ומערבבים היטב.

3 מניחים את המלוואח על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, יוצקים מעליו את הרוטב ומפזרים מעל את הגבינה המגורדת.

4 מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות (טורבו) לכ-3-5 דקות ויש לכם "פיצה" בחצי מהזמן שהשליח היה מגיע.

* אפשר לשדרג את הפיצה עם פרוסות פטריות, בצל, תירס מקופסה או כל מה שאוהבים, רגע לפני שמכניסים אותה לתנור.

* אופציה: אפשר להכין גם מלווח כסנדוויץ' - מכינים את המלאווח לפי הוראות היצרן ומורחים חומוס (או מיונז), ביצה קשה מפוררת ועגבניה פרוסה, מגלגלים ואוכלים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> למתחם השלם של קטשופ פיצה