לביבות בננה וגבינה
מועכים בננה (הזדמנות מעולה להיפטר מאלה שהבשילו יותר מדי), מוסיפים גבינה לבנה, ביצה וקצת קמח, מטגנים דקה לכל פנקייקון - והנה הרמתם ארוחה שהילדים יחסלו בהתלהבות ויבקשו עוד
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
הייתה תקופה, אחרי שהקטנה שלי התחילה לאכול מוצקים, שהייתי מכינה כל כך הרבה שלוליות גבינה שאם היו מעירים אותי באמצע הלילה יכולתי לדקלם בעל פה את המתכון שלהן ולהצביע לכיוון המפתחות של הצוללת. יום אחד הסתכלתי על בננה בשלה מדי בואכה שחורה, היא הסתכלה עליי בחזרה ואמרתי לעצמי "למה לא?". שידכתי בינה לבין השלוליות, וזה מה שיצא. הקטנה אישרה, אגב.
מרכיבים (12 מנות):
בננה בשלה (כמה שיותר, יותר טוב)
ביצה
3 כפות גבינה לבנה
3 כפות קמח תופח
רבע כפית קינמון
חמאה או שמן קוקוס לטיגון
אופן ההכנה:
1 מועכים היטב את הבננה בתוך קערה בינונית.
2 טורפים את הביצה בקערה נפרדת ומוסיפים לבננה המעוכה, יחד עם הגבינה הלבנה. טורפים היטב.
3 מוסיפים את הקמח והקינמון ומערבבים עד שהם נטמעים בבלילה.
>> לבלוג של עידית - טעים!
4 מחממים מחבת גדולה (עדיף נון סטיק) וממיסים בתוכה מעט חמאה או שמן קוקוס.
5 מטגנים את הלביבות בכמה נגלות על אש בינונית, כחצי דקה מהצד הראשון ועוד כמה שניות מהצד השני, עד שהן מוכנות.
6 מגישים עם מעט מייפל בצד (אם מוותרים על המייפל, אפשר להמתיק את הבלילה במעט מייפל או סוכר).
* המתכון פורסם לראשונה בספטמבר 2019