אוכל
צילום׃ שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

פופקורן כרובית

שימו בצד את גרגירי התירס המותפחים ותעברו לכרובית - אחרי שאופים אותה קצת בתנור עם שמן ותבלינים, היא הופכת להיות חטיף בריא ומהמם שמתחסל בדקות. אתם חייבים לנסות את זה הערב

שרית נובק | mako אוכל | פורסם 09/11/14 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 174 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

יש משהו אחר בשכונה הזו שעברנו אליה. או אולי זה המעבר לבית הספר. במקום הקודם, כשהגוזל עוד היה בגן, היו באים אליו חברים, היו נכנסים ביחד לחדר, מחרבים אותו עד היסוד, מפרקים צעצועים, בונים מגדלים והורסים אותם במחי טרקטור. לקראת סוף הפגישה כשאני מבקשת לסדר הם מכניסים צעצוע אחד לארגז ואני נשארת עם ערימות ללילה...


והשנה? באים אליו חברים, ניגש אלי ושואל ״אמא, איפה האייפד?״. אני עונה לו שעם חברים משחקים, ולא באייפד. הולך וחוזר אחרי דקה: ״אמא, אפשר לראות סרט בטלוויזיה?״ אני עונה שהיום לא יום שלישי שהוא יום הסרט בטלוויזיה, וחוץ מזה שעם חברים משחקים, ולא רואים טלוויזיה. מקבלת אוף אחד גדול, הוא נעלם לחדר ואני שומעת אותו אומר לחבר שיבוא ביום שלישי, אז יראו טלוויזיה. תיכף גם ירצו שאגיש להם פופקורן...

מרכיבים (4 מנות):

כרובית

ראש שום

כף שמן זית

מלח

פלפל שחור גרוס

3 ענפי תימין

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 מפרידים את הכרובית לפרחים קטנים. מפרידים את שיני השום ומשאירים אותן עם הקליפה.

3 מכניסים את פרחי הכרובית והשום לקערה, מוסיפים שמן, מלח, פלפל ותימין, ומערבבים היטב.

4 מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומסדרים בשכבה אחת. אופים כ-10 דקות, מוציאים ומערבבים קצת בתבנית ומחזירים לתנור ל-10 דקות נוספות. מגישים חם או קר.

בקרו בבלוג של שרית - Misspetel

>> בשבוע שעבר הכנו קציצות פתיתים ומנגולד
>> הפוסט המגרה של השבוע: עוגת שוקולד קוקוס