אוכל
צילום׃ שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

פנקייק שוקולד בננה

קניתם בננות? אז אתם פשוט לא יכולים להרשות לעצמכם לוותר על המתכון הזה: רגע לפני שאתם נפטרים מהבננה תחשבו חסכוני ופשוט תוסיפו אותה לתערובת הפנקייק המושלמת הזאת. מדובר בתענוג עם סכנת התמכרות קלה

שרית נובק - מיס פטל | mako אוכל | פורסם 24/05/15 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 2 22 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

כבר תקופה שהבננות כל כך יקרות. בהתחלה פשוט הפסקנו לקנות. עם הזמן התחלנו להתרגל למספר הדו-ספרתי וקנינו, אבל מעט, וכשנגמרו הלכנו לקנות עוד קצת. אצלנו, המבוגרים, כשהבננות יקרות וקונים מעט ההנאה מאכילתן גדולה הרבה יותר, אבל אצל הילדים מחיר הבננות ממש לא משחק תפקיד, ומה לעשות - ההיא בא לה רק חצי בננה, וההוא - בא לו חצי בננה משל עצמו ולא את החצי שהיא השאירה, ואז גם בכלל לא בא להם בננות והבננות הכל-כך-יקרות מתרככות כמו בננות לא-כל-כך-יקרות (והירקן הבטיח לי שאמנם המחיר עכשיו גבוה, אבל הוא עוד יטפס, אז מיד הוספתי לשקית עוד 5 בננות והרגשתי שניצחתי את המערכת) ואז הן הולכות בדרך הבננות המתרככות - ישר לבישול ואפייה, כי לא זורקים בננות, בטח לא בכזה מחיר... 

מרכיבים (10 מנות):

2 ביצים

1/2 1 כוסות קמח כוסמין מלא

1/2 1 כפיות אבקת אפייה

2 כפות שטוחות של קקאו

1/2 כוס חלב

2 בננות בשלות מעוכות

3 כפות סוכר

אופן ההכנה:

1 מערבבים היטב את כל החומרים עד שמתקבלת תערובת חלקה ללא גושים.

2 מחממים מחבת ומשמנים קלות. 

3 שופכים בכל פעם כשליש כוס למחבת, מבשלים מצד אחד עד שמופיעות בועות ואז הופכים ומבשלים עוד כדקה מהצד השני.

4 מגישים את הפנקייקס חמים עם אגוזים, שוקולד צ'יפס וסירופ מייפל.  

בקרו בבלוג של שרית - Misspetel.

למתחם ההברקות של ניקול

>> והנה פנקייקס כיפיים בגרסה מלוחה 
>> ובכלל כמה דברים שכדאי לדעת הקיץ