אוכל
צילום׃ שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

עוגת תותים בחושה

הנה לכם משהו כיפי לעשות עם הילדים כשהם נכנסים למצב רוח מרדני: עוגת תותים בחושה קלה ומהירה, שתשכיח מכולם את כל הרגשות השליליים. ותראו כמה שהיא יפה!

שרית נובק - מיס פטל | mako אוכל | פורסם 11/01/15 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 75 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

לפעמים פשוט לא בא להם שום דבר. לא רוצים לשחק, לא רוצים ללכת לחבר, לא רוצים סיפור, לא רוצים כלום - רוצים להוציא אותי מדעתי. אז לפעמים אני יוצאת מדעתי, ולפעמים עוד יש לי כוח ללכת על מה שתמיד עובד, ואני קוראת: "מי רוצה להכין איתי עוגה?". בן רגע הם מתייצבים. לאחת אני נותנת לערבב את המצרכים, לשני אני נותנת לנקות ולחצות את התותים. וכשהבלילה כבר בתבנית ואני מבקשת לפזר מלמעלה את התותים, אני מגלה שנשארה רק רבע מהכמות.

מרכיבים (6 מנות):

לתבנות אינגליש קייק:

סלסילת תותים קטנה

50 גרם חמאה מומסת

כוס סוכר

קורט מלח

1 ביצה

כוס (200 מ"ל) יוגורט

כפית תמצית וניל

1.5 כוסות קמח תופח

2 כפות שוקולד צ'יפס

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות.

2 משמנים את התבניות בחמאה או מרפדים בנייר אפייה.

3 שוטפים את התותים, מורידים את העלים וחותכים לחצאים.

4 מערבבים בקערת המיקסר חמאה, סוכר ומלח. מערבלים כדקה עד שמתקבלת תערובת אוורירית. מוסיפים ביצה ויוגורט ומערבבים עד להטמעה. מערבבים פנימה תמצית וניל.

5 מוסיפים את הקמח ומערבבים קצרות, רק עד לקבלת תערובת אחידה.

6 מערבבים פנימה בעדינות את השוקולד צ'יפס.

7 מעבירים את התערובת לתבנית, ומפזרים מלמעלה את התותים.

8 אופים כשעה, עד שהעוגה מזהיבה מלמעלה וקיסם שננעץ בה יוצא יבש. מצננים ופורסים.

בקרו בבלוג של שרית - מיס פטל

>> בשבוע שעבר מילאנו דלוריות והיה לנו טעים בטירוף

>> סיור לילי בבני ברק