אוכל
צילום׃ שרית נובק - מיס פטל, אוכל טוב

תפוח אדמה כמו בדוכן

הדוכנים שמציעים תפוחי אדמה ממולאים תמיד קסמו לנו, קסם שהרבה פעמים התפוגג מיד עם הביס הראשון. היופי הוא שכשמכינים את המנה הזאת בבית שום דבר לא יכול לקלקל אותה, והיא טעימה כמו שרק פנטזיה יכולה להיות

שרית נובק - מיס פטל | אוכל טוב | פורסם 28/04/20 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 301 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

תפוחי אדמה גדולים, כמספר הסועדים

חצי קילו מלח גס

חמאה - כף עד שתיים לכל תפוח אדמה

מלח

פלפל שחור

גבינת מוצרלה מגוררת - בערך כף לכל תפוח אדמה

גבינת שמנת - בערך כף לכל תפוח אדמה

תוספות שאוהבים (תירס, זיתים, פטריות, טונה וכו')

 

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-250 מעלות.

2 מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה ומפזרים מלח גס.

בקרו בבלוג של שרית - Misspetel

רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים של "אוכל טוב" למייל?

3 עוטפים את תפוחי האדמה ברדיד אלומניום ומניחים על שכבת המלח.

4 צולים כשעה עד שעה וחצי (תלוי בגודל תפוחי האדמה), עד שהתפודים מתרככים.

תפוחי אדמה ממולאים (צילום: שרית נובק - מיס פטל, אוכל טוב)
הצלייה|צילום: שרית נובק - מיס פטל, אוכל טוב

5 מוציאים מהתנור ופותחים בזהירות את נייר האלומיניום.

6 יוצרים חריץ לאורך תפוח האדמה ובעזרת מזלג מרסקים את תוכנו (עובדים בתוך הקליפה, לא מוציאים את התוכן החוצה).

7 מוסיפים כף חמאה ומעט מלח ופלפל ומערבבים עם הפירה שבפנים.

8 מוסיפים גבינות ומערבבים מעט (לא חייבים את הגבינות שבמתכון, כל גבינה שיש בבית תתאים)

תפוחי אדמה ממולאים - שלישייה (צילום: שרית נובק - מיס פטל, אוכל טוב)
שלישייה|צילום: שרית נובק - מיס פטל, אוכל טוב

9 מוסיפים מלמעלה תוספות שאוהבים (במקרה הזה זיתים) ומגישים מיד.