תפוחי אדמה ממולאים
איך הופכים תפוח אדמה לחלומי? אופים אותו, מרוקנים, מוסיפים גבינות, תירס ותבלינים ואופים ממש עוד קצת. התוצאה: תפודים ממולאים שעושים שמח בבטן
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
כשרק התחילה שנת הלימודים, בהתרגשות כל כך גדולה צעדתי איתו פנימה. בדמיוני הוא חוזר הביתה מבית הספר, נכנס בדלת, מתיישב ליד השולחן, אני מגישה לו תבשיל שזה עתה סיימתי להכין והוא מעדכן אותי בפרטי פרטים במה שלמדו היום בכיתה, בכל מילה שאמרה המורה, ואנחנו יושבים ביחד להכין את שיעורי הבית. בגירסת המציאות זה הולך ככה: אוספת אותו מהצהרון, שואלת "איך היה היום?" והוא עונה "כיף".
שואלת: "מה היה כיף?" והוא עונה "לא יודע".
אני: "מה למדתם היום?"
הוא: "לא זוכר".
אני: "בוא נעלה הביתה להכין שיעורים?"
הוא: "אין שיעורים".
אני: "אז נחזור קצת על החומר?"
הוא: "לא בא לי לחזור על החומר".
ניסיתי בכל זאת, התסכול היה גדול ובצער רב החלטתי להרפות, לתת לו את המרחב. ולפני כמה ימים זה קרה, הוא בא ואמר לי שלא הבין משהו בשיעור חשבון בכיתה. ישר קפצתי בחיוך - הנה הפנטזיה שלי מתגשמת, הזמנתי אותו להכין משהו לאכול ואז לשבת ביחד להכין שיעורים. אתמול כשחזר מבית הספר הוא כבר פתח את המחברת והראה לי מה למדו בכיתה.
יש מצב שהמשבר מאחורינו.
מרכיבים (12 מנות):
6 תפוחי אדמה בינוניים
סלסילת פטריות שמפניון
2 כפות גרגירי תירס
אורגנו טרי או יבש
בצל קטן
2 כפות גבינת פרמזן מגוררת
2 פרוסות גבינה צהובה
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
1 אופים את תפוחי האדמה 30-40 דקות ב-180 מעלות, עד שהם מתרככים. מצננים, אבל משאירים את התנור דלוק.
2 חותכים את תפוחי האדמה לשניים לאורכם ומרוקנים בעזרת כפית. משאירים דפנות בעובי של כחצי ס"מ.
3 שמים מעט שמן במחבת, קוצצים את הבצל ומטגנים עד שמתחיל להשחים.
4 פורסים את הפטריות ומוסיפים למחבת. קוצצים כמה עלי אורגנו ומוסיפים למחבת. מבשלים עד שהפטריות מתרככות ומאבדות מנפחן. מוסיפים את התירס ואת בשר תפוחי האדמה שהוצאנו, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים כדקה נוספת. מורידים מהאש, מוסיפים את הפרמזן ומערבבים.
5 ממלאים את תפוחי האדמה בתערובת, מניחים מעל כל אחד חתיכה מפרוסת גבינה צהובה ואופים בתנור כ-5 דקות בחום בינוני.
בקרו בבלוג של שרית - Misspetel