לביבות קישואים אפויות
אם יש משהו שכולם במשפחה של שרית נובק אוהבים, זה את לביבות הקישואים המפתיעות האלו - מילדים בני שנה ועד הסבתא. קישואים, בצל, גבינה, קמח, ביצים ולתנור. קלי קלות
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
אמא שלי מגיעה לבקר כפעם בשבועיים, תמיד עם סל גדול. היא נכנסת, מתיישבת, פותחת את הסל ושולפת ממנו מתנות קטנות לילדים, אוכל שבישלה בשבילנו ושקית עם קישואים. ״היה כל כך זול, אז קניתי המון״ היא מסבירה, ״חילקתי לכולם ועוד נשארו הרבה״.
אצלנו - 2 קישואים גג נכנסים למרק עוף, וכל השאר מתגרדים והופכים ללביבות מפתיעות, שכולם כולם אוהבים - מהאחיינית בת השנה דרך אבא המילואימניק הקשוח ועד לסבתא שתיכף חוגגת 95. אפילו האמצעית, זו שלא אוכלת ירוק, ולא אוכלת טחון, ולא אוכלת חם, ולא אוכלת משהו עם נקודות שחורות והרשימה עוד ארוכה ארוכה - חוטפת לעצמה שתיים ומנשנשת אותן בהנאה.
מרכיבים (20 מנות):
5 קישואים בינוניים (או 4 קישואים וזוקיני אחד)
2 ביצים
3/4 כוס קמח תופח
בצל גדול
100 גרם גבינת חמד (אפשר להחליף בבולגרית)
1/4 כוס שמן
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 מגררים דק את הקישואים והבצל. סוחטים היטב מנוזלים.
3 מגררים (או מפוררים) את הגבינה ומערבבים בקערה עם שאר החומרים לתערובת אחידה.
4 מניחים בעזרת כף תלוליות על תבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים כ-25-30 דקות, עד שהלביבות עדיין בהירות ויש עליהן מעט כתמים זהובים (היזהרו מאפיית יתר).
* בקרו בבלוג של שרית - Misspetel