אוכל
צילום׃ שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

עוגיות מלוחות עם ירקות ופרמזן

הילדים חוזרים מורעבים מהגן או מביה"ס? במקום להיכנע לעוד חטיף, אפשר להכין להם משהו בריא תוצרת בית, שנראה כמו הכלאה בין עוגיות דקות לבין צ'יפס. כולם מרוויחים מזה, גם הירקות שנתקעו במקרר ללא שימוש

שרית נובק - מיס פטל | mako אוכל | פורסם 18/05/14 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 66 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

הנשנוש הזה שילדים צריכים כשחוזרים מורעבים מהגן - אני מסתובבת איתם בחוץ בין ילדים חמושים בשקיות במבה וצ'יפס, ולא נכנעת. מכינה להם שקיות עם פירות חתוכים ואשכולות של עגבניות שרי. ולפעמים קצת צובט לי בלב ואני נכנעת לשקית קטנה של צ'יפס. הפעם ניסיתי להכין בעצמי, מכל הירקות האלו שנדמה שהם לעולם לא ייגעו בהם, כשכל מה שצריך זה רק לתת להם צורה חדשה. אגב, זו דרך מצוינת להציל את כל הירקות שנשארים יתומים במקרר. עכשיו אני רק צריכה למצוא להם שקית מרשרשת.

מרכיבים (20 מנות):

2 קישואים בגודל בינוני

גזר קטן

תפוח אדמה בגודל בינוני

100 גרם גבינת פרמזן מגוררת

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור לחום של 180 מעלות, על טורבו.2. מגררים קישואים, גזר ותפוח אדמה על פומפייה דקה. סוחטים היטב מנוזלים.

3 מערבבים את הירקות עם גבינת הפרמזן ומוסיפים מלח ופלפל.

4 שמים כפית מהתערובת בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשטחים בעזרת הידיים לקציצה דקיקה.

5 מכניסים לתנור ואופים כ-15 דקות עד שהשוליים מזהיבים. מצננים מעט ומפרידים מנייר האפייה.

בקרו בבלוג של שרית - Misspetel

>> רוצים להציל עוד ירקות מהפח? תכינו מרק