אוכל
צילום׃ שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

מבשלים עם הילדים: לחמניות רוויון

תראו כמה פשוט להכין לחמניות - בלי התפחות ובלי לישות - פשוט מאחדים מרכיבים, קורצים עיגולים והופ לתנור. תוך 20 דקות יש לכם לחמניות משגעות בכלום עבודה

שרית נובק - מיס פטל | mako אוכל | פורסם 15/06/14 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.7 63 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

אני אפילו לא זוכרת איך ומתי זה התחיל. ברגע שאני שולחת את הילדים בערב למיטות - פתאום הם נהיים רעבים. גם אם רק לפני 5 דקות סיימו לאכול ארוחת ערב - הם רעבים.
אין לי ספק שהם לא באמת רעבים, אבל איזו אמא תשלח למיטה ילד שטוען שהוא רעב? פתאום נאלצתי למצוא פתרונות לארוחה חדשה בבית שנקראת "ארוחת לילה".


לפעמים זה 4 בייבי מלפפונים לכל אחד ולפעמים 6 עגבניות שרי. הייתה גם את הפעם ההיא שהצוציק פתח את המקרר לחפש לעצמו ארוחת לילה ומצא שם רוויון שנשאר מעוגה שהכנתי, טעם והתאהב. מאז רוב ארוחות הלילה הן פשוט כוסית רוויון, עד ששמן כבר הפך ל״ארוחת רוויון״.

מרכיבים (15 מנות):

2 כוסות קמח לבן

חצי כפית מלח

2 כפיות אבקת אפייה

רבע כפית סודה לשתייה

100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

3/4 כוס רוויון

2 כפות דבש

אופן ההכנה:

1 מערבלים במיקסר עם וו גיטרה קמח, מלח, אבקת אפייה, סודה לשתייה וחמאה, עד שמתקבלת תערובת פירורית (אפשר לשות את זה גם במעבד מזון).

2 מערבבים בקערית קטנה נפרדת דבש ורוויון, ומוסיפים לקערה. מערבבים רק עד שהבצק מתאחד - מתקבל בצק רך אך הוא אינו דביק.

3 מוציאים למשטח העבודה, מרדדים לעובי של כ-2-3 ס"מ, קורצים עיגולים (אפשר עם כוס ואפשר עם קורצן עוגיות) ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות, כ-10-12 דקות, עד שמזהיב. מגישים חמים עם ריבה או דבש.

* בקרו בבלוג של שרית - Misspetel

>> בשבוע שעבר הכנו סלט ביצים בלי מיונז